Shaab Abu Dabab

Dat was the place to be vanmorgen. Met de speedboat, vol gas naar een rifje uit de kust. Weer een nieuwe ervaring voor Annet. Twee rif pieken met gangen en grotjes. Eerst gingen we door een cirkelvormige gang in de ene piek. Deze was redelijk breed en overal open aan de bovenkant. Daarna door een soort ondiepe baai, langs het wrakjes van een oude houten party boot volgens de briefing, naar een gang in de andere piek. Deze was aanmerkelijk nauwer en langer en niet overal open. Op sommige plekken dook je dus feitelijk door een grote. Maar alles ging helemaal goed! De twee achter mij, waren we opeens mijn mooie gele vinnen kwijt en verdwaalden subiet. Toen ze niet achter ons de gang uit kwamen heeft Rob, de gids, ons doorgestuurd naar Pavlina, de andere gids en is zelf terug de gang in gegaan korte zoeken. Dat was ook geen probleem en die waren uiteindelijk eerder boven dan de rest van ons. Alles goed dus. In de middag ons net de boot af laten zaten buiten het noordelijke rif en terug naar de kant gezwommen. Deze keer vond Annet de schildpad. Ze wilde die graag zien en voorlopig heeft ze iedere dag geluk gehad. Na de duik nog onderhandeld met de “base leader”. Morgen gaat Elphinstone door.  Ook met drie in plaats van vier man. Zal wel iets te maken hebben met die twee vouchers die wij hebben. Annet is helaas nog niet gekwalificeerd genoeg. Minimaal advanced met vijftig duiken. Vervolgens even een stukje de woestijn in voor een cache “Wadi Shagra“. Tja als die hier toch vlak bij ligt, moeten we die meepikken. Boven op een klif haakte Annet af. Die zag het niet zitten om met haar gympies af te dalen. Ik ben doorgegaan en heb de cache gevonden! Toen nog een uurtje uitrusten en was het alweer etenstijd. Vanavond maar vroeg op stok, want morgen is het verzamelen om zes uur! Ik had vakantie dacht ik 🙁

DSCN2830

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.