Oops, I did it again…

Vanmorgen dus vroeg op om te zorgen dat ik om zes uur klaar stond voor Elphinstone. Maar toen ik de deur open trok, kreeg ik al mijn bedenkingen. Het leek wel mist op de A9. Zelfs de oranje boei was verdwenen. Na wat afwachten is besloten deze duik maar af te gelasten. Te gevaarlijk. De bemanning van de boot moet natuurlijk wel kunnen zien waar we weer boven komen. Verder in de ochtend niet veel gedaan. ‘s middags naar Marsa Abu Dabab gegaan. Daar zou veel zeegras zijn en koraal torens, schildpadden en met wat geluk, zeekoeien. Nou ja,  dat weet ik al van eerdere bestemmingen met wat dan ook. Niet als ik er ben. Zelfs het zeegras was niet te vinden. Dan wel weer een paar adelaars roggen, waarvan een met een soort veer aan zijn staart. Ook dan wel een paar schildpadden. Een ervan zag ik aan de oppervlakte. Die kwam vervolgens naar beneden, recht op mij af. Ik moest nog op zij gaan ook. Wel mooie dingen gezien, maar nu niet echt de beste duik ooit. En boven… Begon het te regenen “oops, I did it again”,  “Rain drops keep falling on my head”, “I’m singing in the rain…”. En even later hield het op met zachtjes regenen: het kwam met bakken naar beneden. Tot algehele verwarring van de plaatselijke bevolking. De laatste keer dat het geregend had,  was oktober vorig jaar en dat had een uur geduurd. Compleet doorweekt was ik tegen de tijd dat ik de spullen had opgeruimd. Snel nog even een nieuwe poging voor Elphinstone, morgenochtend ingeschoten en daarna onder de douche opwarmen. Voor morgen middag laten we ons verrassen. De planner had nog niets, maar als hij iets bij elkaar gepland kreeg, of hij ons er bij mocht zetten. Als het binnen Annet haar ervaring en brevettering bleef, vonden we dat geen probleem. We wachten af. Na het avondeten weer vroeg naar bed. Morgen weer vroeg op. En maar hopen dat Elphinstone wel doorgaat. Truste.

DSCN2954

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.