Elphinstone

Vanmorgen weer vroeg op voor een nieuwe poging om naar Elphinstone te gaan. Het was in ieder geval helder. Er stond echter zo veel wind dat het een heftig tochtje zou worden. De gids, Maradona, had gevraagd of we daar problemen mee hadden, maar niemand zag er tegenop. Aangezien het wel lichtere laatste kans die kant op zou zijn,  had niemand problemen 🙂 De tocht was inderdaad een heftige. Golven torende boven ons uit, maar de kapitein had alles prima onder controle en na een dik half uurtje zwoegen kwamen we bij het rif. Negatief overboord, dus je zinkt meteen richting bodem. Een mooie tocht langs, naar zeggen het mooiste rif van de Rode Zee.  Uiteraard was ik op veertig meter het eerste door mijn lucht heen en na de veiligheid stop zat ik weer snel op de boot. De rest kwam overigens niet veel later. De terugtocht ging een stuk rustiger. De wind was gaan liggen en we konden in directe lijn terug naar Marsa Shagra. Helaas geen hamer- of andere haaien,  maar daar was ik voor het gemak ook maar niet van uit gegaan. Na het ontbijt een tripje zuid met het bootje en terug zwemmen naar de kant. Na de lunch een tripje noord met de boot uit en ook weer terug met de boot. Dan word je wat verder gedropt en komen ze later op je boei af om je weer op te pikken. Dat was wel heel relaxed duiken. Als je klaar bent laat je je boei op en wacht je optie taxi. Niet stressen om weer bij de baai uit te komen. Buiten het inmiddels gewone moois vond Annet nog een grote groene murene. Het was vandaag officieel onze laatste dag aan het duik pakket, maar we hebben er voor morgen nog maar een dag aan vast geplakt.  We vliegen zaterdag avond pas, dus dat is geen probleem. De rest al de dag zal wel hetzelfde gaan als de afgelopen week,  dus eten, hangen, slapen. Ik sluit deze dus vast af. Truste!

DSCN3035

 

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.