De laatste duik

Vanmorgen dacht ik uitgeslapen te hebben. Bleek de klok van mij telefoon opeens een uur in de toekomst gesprongen te zijn. Het goede nieuws was dat ik me nog een keer om kon draaien. Na het ontbijt de laatste duik dag begonnen met een boot tochtje Noord kant. Deze keer niet veel bijzonders maar wel mooie dingen. Na een klein uurtje hingen we weer aan de boei op de boot te wachten. Terug aan de kant eerst even lekker op het terras een kop thee gedronken en toen, tot de lunch nog gelezen hij het huisje. De accu van de camera moest opgeladen worden, dus we moesten toch even terug. In de middag de laatste duik gemaakt. Zuidkant deze keer. De enige boot optie was droppen. Oppikken deden ze niet daar. Waarschijnlijk vanwege de stroming wilden ze niemand zo verdienen kant op brengen. Het zicht was redelijk slecht. Je merkte toch daaraan dat die kant de troep verzamelt door de stroming. Wel vrijwel meteen een anemoon met twee flinke nemo’s.  Verder een rog die sierlijk langs het koraal naar buiten kwam, ons zag en direct rechtsomkeert maakte.  Dat was echt een zot gezicht. Na de duik de spullen uitgespoeld en het gehuurde weer terug gebracht. Het niet kunnen duiken op Elphinstone door Annet, werd nog een beetje gecompenseerd door die weg te strepen tegen de Shaab Abu Dabab duik. Het duik programma zit er nu officieel op. Na het eten kregen we ook te horen dat de terug vlucht bevestigd was. Morgen wordt om kwart voor één onze bagage uit het hutje gehaald. En om twee uur vertrekken we naar het vliegveld. We hebben ons huisje dus tot het vertrek rotonde beschikking. Alleen de ochtend door zien te komen. Truste!

DSCN3075

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.