BHV inzet

Vanmorgen weer met frisse tegenzin mijn bed uitgekomen en op weggegaan naar mijn werk. Werken is leuk, maar er gaat zo veel vrije tijd inzitten. Het wegwerken van de elektronische post, viel op zich ook mee. Veel reeds achterhaalde berichten die zo de bittenbak in konden. Veel berichten van externe partijen, waar ik niet veel mee hoef. En wat er over bleef, was ook zo weg. Net toen ik het eerste project op wilde pakken, begon de porto te kraken. De beveiliging meldde dat er op de vierde etage twee mensen in de lift vastzaten en dat er een brandlucht was. Al snel was de BHV organisatie in beweging gekomen. Omdat een van de ingeslotenen een BHV-er bleek te zijn, dachten we eerst nog heel even aan een oefening, maar dat bleek al snel niet het geval te zijn. Na wat gerommel met de liftdeuren, die niet open wilden, zijn brandweer en ambulance ingeschakeld. Wij mogen namelijk niet aan de liften sleutelen. Ik ben buiten gaan staan om de hulpdiensten op te vangen. Ondertussen is op advies van de brandweer begonnen met het ontruimen van het pand. De brandweer was uitermate snel ter plaatse. Die kunnen manoeuvreren met zo’n wagen zeg! Ik stond te wapperen dat ze de hoek om, het terrein op moesten, maar de snelheid die ze aanhielden deed mij verwachten dat ze dat niet van plan waren. Maar op het juiste moment, maakte die wagen een soort van haakse bocht, het terrein op. De brandweer naar binnen begeleid en overgedragen aan de BHV regisseur. Daarna weer naar buiten om de ambulance op te vangen. Die deden het wat rustiger aan. Die wisten vast dat ze toch op de brandweer moesten wachten. Als snel had de brandweer beide collega’s bevrijdt en het ambulance personeel had ook al snel door dat er geen blijvende schade was opgetreden. Iedereen kon weer naar binnen en de hulpdiensten dropen weer af. De niet geroepen, maar toch met drie wagens aangestormde politie voelde zich een beetje achter het net vissend en konden meteen achter de hulpdiensten aan weer inrukken. De liftmonteur was inmiddels ook ter plaatste en heeft vastgesteld dat de motor van de linker lift doorgebrand was. Verder weinig bijzonders beleefd.

InzetBHV

About Peter Hofman 2229 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.