Ruszzzz(t)

Vannacht eindelijk weer een keer rust  gehad na een week stand-by. Ik snap steeds beter waarom sommige collega’s het waakdienst noemen. Ik dacht  dat ze waakten over de omgevingen, maar ze liggen ook gewoon wakker. Op het werk was het ook rustig. Ten miste in aantallen. Een groot deel was naar Apeldoorn voor hun team overleg. De achterblijvers waren ook helaas de herriemakers en die dachten kennelijk “we zijn hier toch alleen, dus we kunnen extra druk doen”. Beetje jammer 🙁 Verder maar wat boodschappen gedaan. Thuis de was gaan doen. De wasmand was weer redelijk volgelopen. Ook een probleem met mijn GPSr op kunnen lossen met behulp ban het GSAK forum. Door de technische beperking van de GPSr, kunnen er slechts een beperkt aantal geocaches op gezet worden. Met de nieuwe apparaten is echter een nieuw systeem bedacht waardoor er een onbeperkt aantal geocaches op geladen kan worden. Maaaarrrrrr, zonder waypoints… Beetje lastig voor multicaches en caches met trailheads en parkeerplaatsen. Nu is er een macro binnen GSAK die de waypoints als POI op kan slaan en daarmee het probleem omzeilt. Maar dat werkte dus niet. Dat bleek achteraf een combinatie van verkeerde instellingen en een corrupte GSAK database te zijn. Nu werkt dat Goed. Op een klein probleempje met naamgeving na dan. Die zou wel iets eenvoudiger mogen zijn. Maar goed, twee wasjes gedraaid en in de droger gekiept en een derde was aangezet. Truste!

GsakGarminExportMacro

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.