Hollands kustpad etappe 1

Vandaag begonnen met het wandelen van het Hollands kustpad deel twee (LAW5-2), vanaf Hoek van Holland tot halverwege de Afsluitdijk. De auto in Hoek van Holland geparkeerd bij de haven waar de Stena vandaan vertrekt. Op de GPSr verscheen nog een Cache vlak bij. Die hebben we eerst opgepikt. Terwijl ik “Ferry Near – Ferry Well” te voorschijn haal, zie ik een auto dichterbij komen. Iemand grijpt naar een geel kastje en in snap meteen dat het een mede cacher is. Tommy, een zeven en zeventig jarige cacher die schijnbaar net begonnen was. Met het loggen zag ik echter dat hij al tweeëntwintighonderdenvijftig caches gelogd had en er zevenentwintig verstopt had. Maar dat vond hij misschien een beginner. Na het showen van mijn TB tattoo en het wijzen op de code op mijn kentekenplaat zijn we ieder ons weegs gegaan. Bij de wandelnet paal de GPSr gereset en op pad gegaan langs het water. Het eerste stuk liep langs de pier van de Nieuwe Waterweg. Gevaar voor hoge golven, verboden toegang, alleen voor wandelaars… Aparte tekst. We kwamen langs het Atlantikwall museum. Nooit geweten dat dat hier was, maar zo te zien zeker een bezoek waard tijdens de openingstijden. Wat verder even een klein uitstapje naar cache “Atlantikwall“. Na alle donkere hoekjes te hebben gezien, bleek de cache uiteraard in het laatste donkere hoekje te zitten. Bewaakt door een vette dikke pad 😐 Brrr, ben niet bang voor ze, maar je schrikt je toch wezenloos als dat opeens in de lichtbundel van je lampje verschijnt. De wandeling gaat verder heel afwisselend door kleine plaatsjes heen en vervolgens een heel stuk over het strand. Voor je er erg in hebt, heb je al een flink stuk afgelegd. Onderweg nog earthcache “De Banken van ‘s-Gravenzande” opgelost en tot slot de “Sperre Arendsduin” meegepikt. Bij Madestein waren we het een beetje zat en zijn we doorgestoken naar bus 35, die ons weer naar de haven van Hoek van Holland bracht. Terug in Hillegom snel gegeten en met de trein naar Imperium in Leiden voor de voorstelling “Twee” waar Marga in meespeelt. Een toneelstuk over een kroeg en de verschillende verhalen die daar in spelen. Best een grappig stuk, hoewel de meningen daarover verdeeld waren. Gelukkig heb ik geen verstand van theater 🙂 Truste!

DSC_5654

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.