Bliksemskaters!

Of het door de vertragingen bij Utrecht-Centraal kwam of door het voorspelde noodweer, de wegen waren overvol. Eerst Colin bij school afgezet en toen van file naar file op de Paalbergweg aangekomen. Iets later dan gepland, dat dan weer wel. Gedurende de dag kwam het onweer steeds dichter bij. Vandaag zou ik dan eindelijk de bliksem detector echt kunnen testen. In elkaar zetten is één, maar testen is een ander ding. Je maakt niet even snel bliksem. Maar met de blitzortung app kon ik nu zien dat detecties van de print even later gevolgd werden door een blieb op de app. Project geslaagd dus. Colin weer naar Monique gebracht en daarna nog even langs bij Chananja om de cursus geocaching voor dummies te geven. Op zoek naar een bezigheid om Raimo op een leuke manier in beweging te krijgen dacht ze aan geocaching. Ik had de vorige gpsr nog liggen, die kunnen ze wel een tijdje gebruiken. Meteen maar alle caches in een straal van 25 kilometer rond Zaandam geladen. Dat bestreek het gebied waar ze regelmatig in verblijven. Ook meteen wat caches in Calgary geladen, waar haar broer woont. Je weet het nooit he. Hebben is hebben. Weer thuis de rookmelder gerepareerd. Die beef aldoor maar piepen alsof er geen batterij in zat. Toen ik hem open had gesloopt bleek inderdaad het batterij compartiment niet goed contact te maken. De metalen plaatjes bijgebogen en het euvel was verholpen. Tijd voor een tukkie. Truste!

DSC_5725

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.