Nederlands kustpad dag twee

Vanmorgen toch niet al te vroeg uit bed gerold voor de volgende etappe van het Hollands kustpad deel twee. Het zou dus wel niet de geplande etappe worden. De auto geparkeerd bij het eindpunt van de eerste etappe en op pad gegaan. Het was ook nationale bunkerdag en we kwamen onderweg langs een aantal opengestelde bunkers. Het idee om hier en daar even binnen te kijken omdat we toch in de buurt waren hebben we al snel laten varen. We bleke niet de enigen te zijn die in de bunders wilden kijken. Er stond bij iedere bunker een indrukwekkende rij mensen te wachten om naar binnen te gaan. Andere keer beter dan maar. Langs de route nog wel cache egeltje prik meegenomen.  Bij Scheveningen haven hadden we het tijdstip bereikt dat we terug moesten naar de auto. Dus de bus gepakt en met de auto op weg terug. De verwachtte aankomsttijd lag al bij het moment dat we verwacht werden bij Ron & Marga, dus we zijn maar niet meer eerst naar Hillegom gegaan om vervolgens weer terug te rijden naar Voorhout. We kwamen dan wel in ons wandelkloffie aan, maar dat was geen probleem. Eerst Marga uitgelegd wat ze precies met de cultuurhistorische atlas aan moest. Ze was ook gestrikt, maar wist niet goed hoe ze moest beginnen. Dat bleek makkelijk uitgelegd. Later Ron ook nog laten zien wat de bedoeling was, dus daar komen ze nu wel uit. Een mysterie cache die vlak bij hun huis moest liggen, konden we helaas niet vinden. De oplossing was goed, dat kon niet missen. Van hex naar binary en dan daar een QRcode van fabrieken gaf resultaat. Als er iets mis geweest zou zijn, had er geen leesbare tekst uitgekomen. Na een aantal zoek pogingen, toch maar een berichtje gestuurd naar de eigenaar. We bleken wel goed te zitten, maar niet goed te zoeken. Volgende keer beter. Na een lekker BBQ maaltijd weer op Hillegom aan.

DSC_5741

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.