Groot en klein

Over drama’s met grafische console ga ik het niet meer hebben. Dat wordt inmiddels zelfs saai. Een andere machine wel kunnen patchen met Marco. Liep ook niet van een leien dakje, maar dat kwam uiteindelijk goed. In de pauze even op Jos zijn nieuwe fiets gezeten. Hij heeft een e-bike. Lekker licht fietsen in “eco” stand. Als je vervolgens gaat plussen naar “turbo” voel je de fiets onder je vandaan schieten. In de bochten moet je ook uitkijken, want het voorwiel wordt gewoon opzij gedrukt. Na het werk maar weer een poging ondernomen voor de F35. In de ochtend was bekend gemaakt dat het rondje Nederland vandaag gevlogen zou worden. Het moest ook wel, want we hebben ze maar een week of twee en dan moeten ze weer terug naar Amerika. De eerste duizend kilometer beurt waarschijnlijk. Even rondgereden over Schiphol om toch neer te strijken bij de spottertsplaats naast de 270/90. De Buitenveldert baan was open en die plek gaf ook een goed zicht op Schiphol en de verkeerstoren, mocht er een rondje toren op het programma staan. Aan de verkeersleiding zou het niet liggen 🙂 Omdat ik niet precies wist wanneer ze zouden komen, was het nog even afwachten en gespannen naar de scanner luisteren. Toen vlucht “orange-one” op de radio kwam, moest het gaan gebeuren, tenzij Willem-Alexander ook nog zou vliegen vandaag. Iemand met een verrekijker zag ze opeens heel in de verte aankomen. De F35 Lightning en zijn voorganger, de F16 Fighting Falcon. Vanuit het oosten, kwamen ze over Schiphol aanzetten om over de Buitenveldert baan 09 een fly-by te maken. Dertig seconden later draaiden ze weg en vlogen ze richting Amsterdam. Later op de scanner hoorde ik vanuit de verkeerstoren dat men die kisten een rondje Amsterdam zagen maken. Het vliegen langs de grachtengordel was dus kennelijk gelukt. Omdat ik toch op Schiphol was en er nog een interessant vliegtuig stond, ook nog even naar de zuid parking gereden om daar de Ed Force One op de foto te nemen. Waar de F-jes op dat moment ongetwijfeld de kleinste toestellen op Schiphol waren, was deze Boeing 747 een van de grootste. Het vliegtuig van Iron Maiden stond braaf te wachten tot de concerten van hun “Book of Souls World Tour” klaar waren en de band weer verder zou reizen. Ik heb toch voor de lol die tour eens opgezet in Spotify… Nou… Nee… Toch maar niet. Leuk vliegtuig, maar de muziek klinkt net zo. Sorry fans! Omdat ze niet vlak bij elkaar wilden vliegen met z’n drieën maar even een foto on elkaar geflanst. Ik heb niet eens geprobeerd om het echt te laten lijken. Dit ziet er prima uit zo. Nu lekker bank hangen tot Annet komt. Truste!

F16-F35-B747

 

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.