Emmen twee – Wildlands

De bedden waren best wat smal. Colin lag nog het beste want die had twee bedden tegen elkaar aan gezet. Sam en Lisanne zouden direct naar Wildlands gaan. Iets na tienen waren we bij de ingang. Het was al druk genoeg. Ik had uiteraard de rij met een probleemgeval voorop. Dus na best wat vertraging waren we allemaal binnen. Op het hoofd plein kon je drie ingangen in. We begonnen met Jungola. Eerst kun je dan door de vlindertuin. Het is allemaal erg mooi gemaakt. Via de manden oversteek tocht richting de maki’s. Langs de slingerapen voorbij het jungle theater. Snel in de rij voor de “Rimbula river”, een boot tochtje door de jungle. De rij was nog te overzien en al snel zaten we in een bootje. De tocht langs de olifanten poel was hier de grote attractie. Toen we uit het bootje kwamen was de rij al veel langer geworden. Het jungle theater was leeg gelopen. Wij konden Vinden de jungle-trail verder. Ondertussen kom je langs voldoende horeca. Na Jungola zijn we Serenga in gegaan. Al snel doemden de leeuwen op. Die lagen lui te zijn. Iets verder hadden ze alle nijlpaarden bij elkaar verzameld met de mogelijkheid om onder water te kijken. Ze lagen allemaal muntje op de kant, dus onder water was het erg rustig. Iets verder startte de “Serenga safari” een jungle tocht met een vrachtwagen. Dat bleek een kort ritje binnen het verblijf. Ondertussen ook een hele kudde schattige prairiehondjes gezien. Die lopen vrij rond in een verblijf waar je door heen loopt. Bij de bavianen arena waren we op tijd voor een presentatie en mochten aansluitend helpen met voederen. We konden wortel uit een emmer halen en bij “drie” mochten we gooien. Na een soort korte burgenoorlog in het verblijf was de wortel verdeeld en ging ieder zijn buit opeten. Daarmee hadden we Serenga ook wel gehad. Nortica bleef over. Bij de ingang direct de pelsrobben. De “Arctic 1” hebben we overgeslagen, vervolgens langs de pinguïns en al snel stonden we bij de ijsberen. Daarmee was Nortica compleet. Dat viel weleens beetje tegen. Op de terugweg nog een aangepaste zeeleeuwen show gezien. Vanwege een pas geboren baby kon het normale programma niet gedaan worden. Het werd een kort educatief praatje. Toen zat Wildlands er op. Duidelijk geen dierentuin (meer.) Te weinig verschillende dieren naar mijn smaak. Niet eens een aquarium. Wel een hoog pretpark gehalte. Dat was geloof ik ook de bedoeling, maar is niet helemaal mijn idee van een dierenpark. Het wordt dan ook een “belevingspark” genoemd. Voor herhaling vatbaar? Mmmm, nog geen mening. Op het moment neig ik naar “nee”. Bij de ingang nog de bijhorende cache “Wildlands” meegepikt. Aan de andere kant van het plein lag ook nog “Atlas Stadstheater” en toen was het de hoogste tijd geworden om weer naar het huisje terug te gaan. Tijdens de roti gekeken aar de kwalificatie van de formule 1. Daarna “ticket to ride Europe” gespeeld. En toen was het bedtijd. Truste!

WildLandsPeCo

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.