Brand in DC-22

Gelukkig was dat alleen maar onderdeel van een BHV oefening. Sinds kort, valt het datacenter ook onder onze BHV organisatie. Voorheen was dat gescheiden, maar nu we één groot KPN zijn, is die scheiding er niet meer. We hebben al een rondleiding gehad door de catacomben en vandaag was dan de eerste oefening, speciaal geënt op dat deel. Na een oproep moeten nu eerst speciale toegangspassen bij de beveiliging opgehaald worden. Met die passen kunnen we alle beveiligde ruimtes binnen. Dat mag echter alleen in echte noodgevallen, vandaar dat die passen apart uitgedeeld worden. De brand bleek een uitgebrande switch te zijn. Deze is netjes stroomloos gemaakt en geblust. Deze oefening werd ook nog eens ge-audit vanuit KPN, dus we waren blij dat alles eigenlijk zonder enige problemen uitgevoerd kon worden. De snelheid waarmee we alles deden viel met name op. Dat komt denk ik vooral door het feit dat we de hele dag met een porto rondlopen, zodat iedereen direct bereikbaar is. In de pauze nog even een nieuwe tandenborstel en tandpasta gekocht. Ik moest naar de tandarts en ik had natuurlijk niets bij me. Ik had weer zeer ontspannen plaats genomen in de stoel, NOT! Pfff, het blijft niet mijn hobby hoor… Maar gelukkig was er niets bijzonders te zien. Alleen wat tandsteen en zelfs dat viel mee. Na nog wat polijsten, mocht ik weer op pad. Thuis maar makkelijk een zak Unox soep warm gemaakt en een stinkstokje in de over opgewarmd. Ondertussen een van de externe usb disken uit de kast opgeofferd om Wii spellen op te zetten. De disk die nu aan de Wii hangt is eigenlijk te klein. Op een van deze kunnen alle spellen die ik tot nu toe heb en er is nog ruimte voor meer. Hopen dat de Wii er mee om kan gaan. Verder bedenken wat ik op de bank ga bekijken: Eyes Wide Shut of een avondje NCIS.

BHVDC20160705

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.