Drukke dag

Vanmorgen de laatste twee DVD’s uit de branders gehaald. Colin kan als ik straks in Spanje ben weer naar hartelust nieuwe Pokémon filmpjes kijken. Gisteren overigens bijna de eerste PokémonGoOl op mijn motorkap gekregen. Die fietste, wezenloos op zijn scherm starend, opeens dwars de weg over. Gelukkig let ik inmiddels al automatisch op gekken die geen bril, maar een smartphone op hun gezicht hebben. De eerste Pokémon Go gerelateerde ongevallen zijn al gebeurd. En dan plaatsen ze nog heel trots de filmpjes op YouTube. Hoe ongelooflijk dom kun je zijn. Maar goed. Op naar ons werk. Annet naar Cordaan, ik naar KPN. De ingevallen stand-by dienst ben ik zonder verstoringen door gekomen. Gisterenavond wel preventief een mogelijk oproep voorkomen door vast een vol filesysteem op te schonen. De dienst weer gedeclareerd en verder gegaan met het leeg scheppen van de incidenten bak. Ook onderzoek gedaan naar het draaien van een Calibre server op een Raspberry Pi. De huidige desktop is niet meer van deze tijd. Een Pi is waarschijnlijk sneller en zeker energie zuiniger. Langzaam maar zeker kan ik die desktop uit gaan faseren. Minecraft draait ook al op een Pi. Nu Calibre nog en dan is er eigenlijk geen echte noodzaak meer voor dit oude beestje. Alleen SabNZBD nog ergens anders onderbrengen. Aan het einde van de dag bleek een collega nog met een probleem te zitten van een machine die na een update niet meer op wilde starten. Die kon ik ook niet zo in zijn eentje laten zitten. Samen nog van alles geprobeerd om het systeem op wat voor manier dan ook in de lucht te krijgen, maar uiteindelijk bleef niets anders over dan het inschakelen van Oracle. Ook dat ging niet helemaal soepeltjes, maar toen hij eenmaal iemand aan de telefoon had, zei hij dat ik maar naar huis moest gaan. Snel naar mams, waar ik zou eten en daarna nog even sneller langs mijn eigen huis om wat spullen bij elkaar te graaien. Toch nog even tijd gevonden om met dopsleutel 13 een andere lamp in de fabriekslamp te doen en een eerste opzetje voor een rotsformatie in de hoekbak. Er moet natuurlijk wel een mooie grot voor vertoppie komen. Toen snel naar Hillegom om naar de verjaardag van Cors, een broer van Annet te gaan. Daar kon ik dan in de tuin op mijn gemak even zitten.

PokemonDVDs

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Langevelderslag – Peter's leven

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.