Stukje kustpad

Het was nog mooi weer dus we zijn weer een stukje van het Hollands kustpad deel twee wezen lopen. De auto bij Scheveningen Haven neergezet en aan de wandel gegaan. Ergens aan de kop van een binnenhaven maar vast neergestreken voor koffie en thee. Ik nog een Bossche bol. Annet deed het met de koekjes bij de thee. Verderop langs de boulevard nog een cache genaamd “De Boulevard” meegepikt en langs de aanwezige rommelmarkt gelopen. Één standje was wel echt leuk om te zien. Een boekehandeltje had zijn boeken uitgestald staan in opgestapelde kratjes. Daar had hij een gewelfd muurtje van gemaakt op de boulevard. Allen dat nodigde al uit om eens te kijken of er iets bij zat. Genoeg uiteraard, maar daar kwamen we niet voor. Tussen het Kurhaus en de Scheveningse pier bogen we af landinwaarts en ging de wandeling verder door scheveningen richting den haag. Veel bekend dingen gezien die je eigenlijk alleen van naam en uit het nieuws kent. Op plein 1813 stond een leuk bankje om even uit te rusten en toen we verder wilden gaan, zag ik opeens een cache op de GPSr : “De Maagd“. Die zat onder een ouderwetse lantaarn paal midden op het plein. Die was snel gelogd en de wandeling ging verder. Vlak bij het politieke hart van het land kon ik nog een blik werpen op de locatie waar vroeger de politieke redactie van Trouw en Het Parool zaten. Voorbij de Hofvijver was het inmiddels wel tijd voor een hapje. Een bagel-tosti en een grote espresso voor mij en een bagel-kipsalade en een glas sinaasappelsap voor Annet verder, vervolgden we onze weg over het Binnenhof. Ben ik daar ook een keer geweest. Ik was wel al een keer in de tweede kamer geweest, maar het Binnenhof had ik nog nooit gezien. De andere kant van de Hofvijver is een stuk kaler overigens. Vervolgens langs Plein en uitzicht op de oude politieke Volkskrant redactie. Geen idee of dat er nog allemaal zit. De hoek om en op het Malieveld af en door naar het centraal station. Bij de wandelnet wegwijzer de GPSr “afgeklokt”. Bij het centraal station uitgezocht dat we met tram 4 en 11 weer bij de auto uit konden komen. Die stond braaf op ons te wachten. De hele dag gratis geparkeerd vlak bij het water. Voor een Amsterdammer een ongekende luxe! De rest van de dag lekker bezig geweest met het afregelen van de Raspberry Pi die de DELL-MEDIA desktop moet gaan vervangen. Calibre en SabNZBD draaien als een zonnetje. Een script om nieuwe boeken in de Calibre database op te nemen werkt ook prima. Na het eten nog even met Joep zijn fietszadel enigszins gerepareerd en verder lekker gehangen.

DSC_6511

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.