Stuurpen en standaard

Na een niet al te bewogen werkdag, naar mams. Patat gehaald en lekker gegeten. Daarna naar huis. Thuis eerst maar eens de stuurpen van Colin zijn fiets vervangen. Die kan straks zijn stuur naar behoeve hoger en lager zetten. Binnen de grenzen van het knik systeem uiteraard. Daarmee is zijn verzoek voor een hoger stuur gehonoreerd. Verder de Raspberrys hernoemd en herconfigureerd. De Pi voor mijn boekenbak en het downloaden hernoemd naar MediaPie. De minecraft server hernoemd naar MinePie. De game console heette al iets in die richting: RetroPie. Aangezien in “maar” twee Pi’s heb, kan de RetroPie-chip met de controllers even opgeborgen worden. Een volgend leuk projectje lijk mij het Pi-hole, een proxy servertje speciaal voor het tegenhouden van reclame-sites. Misschien niet omdat het moet, maar dan omdat het kan 🙂 Het vereist nog wel wat uitzoek werk, want het gaat niet helemaal soepel. Ook een nieuwe plug-in voor WordPress gevonden die het intikken van lange teksten om gelinkte pagina’s weer te geven beperkt. Als ik Artis gelinkt in mijn post wil hebben doe ik nu gewoon [ ARTIS ] (zonder de blanks) en zie je Artis. Scheelt zo veel tikwerk! De oude plug-in hiervoor liet de code staan. Mocht die plug-in het om wat voor reden ook niet doen, kreeg je alleen de codes te zien. De nieuwe plug-in vervangt gewoon de code door de tekst. Het fijne is dat de nieuwe plug-in ook het oude gedrag heeft, dus ik kan de oude plug-in gewoon wegdoen. Afijn, weer een druk avondje in ieder geval. Tijd om naar bed te gaan. Truste!

FietsColin

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.