Volgende stap

Werken is momenteel overleven tot de vakantie. Aftellen tot de laatste donderdag 🙂 De bak met incidenten in de gaten houden. Wat kleine dingen oppakken en dingen wegkoppen die te onrechte bij ons neergezet zijn. ‘s Middags de nieuwe aquarium pomp opgehaald. Een EHEIM professionel 4+. Opvallend was dat je geacht wordt verstand van zaken te hebben als je zo’n pomp aangeschaft hebt. Er zit namelijk geen enkele vorm van documentatie bij ?! Oké het is geen hogere wiskunde, maar je kijkt in eerste instantie toch best tegen een hoop losse onderdelen aan. En als je de boel niet eerst helemaal demonteerd, loop je toch tegen wat verrassingen aan. Nog in plastic ingepakt filter media bijvoorbeeld. Na die pomp aangesloten te hebben aan het hoek aquarium  het stopcontact in de meterkast vervangen door een grotere. Eerst de pc’s uit zetten, daarna de Raspberry’s. Vervolgens kon de NAS uit en de netwerk kastjes. De oude contact doos weggehaald en een langere opgehangen en de boel weer in omgekeerde volgorde opstarten. Daarna dan de RetroPie nog aanpassen. Die lag als micro-sd kaartje in de lade. Even het kaartje van de MediaPie omgewisseld voor de RetroPie en de configuratie aangepast. Daarna weer opgeborgen en de MediaPie gestart. Die ligt nu gebroederlijk naast de MinePie in de meterkast. De desktop staat uit. Dat oude ding is waarschijnlijk niet meer nodig. Er is nog één probleem met het binnenhalen van bestanden met speciale tekens in de naam, maar dat meld ik aan bij het ondersteunings-forum.

EheimPro4Plus600

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.