Les één

Verlaat ontbijt genoten en toen naar het zwembad. Na het zwembad even de onderwater camera klaar gemaakt voor Joep zijn eerste duikles. In het dorp nog even pasfoto’s gemaakt in een foto machine. Toen ons gemeld bij Ictinio. Een Engels sprekende Spaanse instructrice gaf de uitleg. Tony zou de instructeur in het water zijn en dan is gesproken taal geen probleem meer. Tot mijn verbazing gingen we meteen met de boot weg. Langs de kust van Platja naar de plek waar de menhir staat. Daar was een ondiep ritje met voldoende vlak zand om oefeningen te doen met cursisten. Niet echt confined water, maar met mij op het vinkentouw ging het prima. Op de boot aanjurken en her water in springen ging prima. Toen werd het toch even te spannend maar na rustig voorover on het water gelegen te heb engaging dat ook weer over. Al snel zwommen we tussen de rotsen van het rifje. Toen een zandvlakte voor de eerste oefeningen. Drijfvermogen. Na de duik weer aan boord en terug naar de duikschool. Terug op de camping de reeds bijna klaar zijnde roti soldaat gemaakt. In de voortent, want het kwam inmiddels met bakken uit de hemel. Op de boot hadden we al een aantal bliksem inslagen gezien. De rest van de avond bleef het nat. Dus bijtijds naar bed met een volgend deel uit de Perry Rhodan serie!

DSCN3136

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.