Mini-micro 

Het weer was vanmorgen niet echt geschikt voor een waterpark. Veel wind waardoor het best afkoelde. Het oorspronkelijke Besalu plan maar weer opgepakt. Joep vond het tijd dat hij weer eens reed dus die stuurde ons naar Besalú. Langs de diverse souvenirwinkeltjes op het grote plein aangekomen waar met micro museum is. Het leuke van een micro museum is dat je in twee ruimtes toch heel veel kunt zien. De eerste ruimte had de mini poppenhuizen met verschillende voorstellingen. De tweede ruimte de miniaturen doe je met loop of microscoop moest bekijken. De walnoot met de ark van noach bijvoorbeeld. Of het complete circus in een petri schaaltje. Deze kon je af met een vergrootglas. De kamelenkaravaan in het oog van een stopnaald of de sagrada familia op de kop van een speld moesten echt door een microscoop bekeken worden. Op het pleintje nog wat gegeten. Ze hadden het handig aangepakt. Je koos een vlees of vis gerecht daar kon je dan drie garneringen bij kiezen. Dus dat werd een hamburger met sla, patat en een eitje voor mij. Colin gewoon een bord patat. Annet een burger met sla, patat en Champions. Joep steak met patat en Champions. Aansluitend nog een frappelatte en langs de buitenkant van Besalú terug naar het souvenir winkeltje. Een portemonnee en twee metalen libellen gaan mee terug. Ik kreeg nog een mooi klein notitieboekje van geschept papier in een lederen omslag. met vetersluiting. Weer op de camping het zwembad onveilig gemaakt. Even naar het dorp gefietst voor blikjes doppen, zonnebril en tekenspullen. Bij de ijzerhandel een lange bout gehaald om Colin zijn fiets weer in hoede staat te brengen. De pogingen om het stuur hoger te krijgen zijn tot op heden mislukte. Maar alles zit weer zoals het hoort. Ook de monteurs voor de dak ventilator waren langs gekomen. Die hadden me telefonisch niet kunnen bereiken. Maandagochtend komen ze de ventilator monteren. Verder broodjes ei en broodjes gyros restant gegeten. Joep druk aan zijn SSI e-learning en zo lekker een boek gaan lezen. Morenochtend les twee voor Joep. Daarna staat San Miguel del Fai op de planning met aansluitend een etentje bij Helga. Truste.

Besalu2016

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.