Officieel

Na Barça was het toch nog een redelijk korte nacht geworden. Vanmorgen weer bijtijds in de actie om om negen uur bij Ictinio te zijn voor de laatste duik van deze vakantie. De “Cueves” stonden op de planning, de grotjes voor hotel Eden Rock. Na wat aanmoediging, startte het busje van Ictinio dan toch en bracht ons voor de laatste keer naar de haven. Niet vel later plonsden we de Middellandse Zee in. Via de buitenkant van het rif, naar de kloof die de ingang van grot twee markeert en zakken maar. In de grot lag een klein schorpioenvisje, waar iedereen met een grote boog langs ging. Sommigen dachten aan een steenvis, maar dat viel wel mee. Vrij snel door de lucht heen. Ik was ook met iets te weinig begonnen. Zeker met mijn luchtverbruik is honderdtachtig bar aan de krappe kant. Op Annet en mij na had iedereen verder overigens nog vijftien liter cilinders, dus dat was sowieso al minder. Met zijn drieën waren we ongeveer tegelijk aan de reserve en zijn samen opgestegen naar de boot. Terug in de duikschool was het brevet van Joep inmiddels geregeld. In de SSI app was het inmiddels zichtbaar en een afdrukje er van lag klaar. Het echte brevet wordt thuis gestuurd. Alles is nu klaar voor woensdag: de duik in het aquarium van Barcelona! Ter ere van het brevet dan maar uit eten gaan bij de pizza per meter. Je moet toch een smoes verzinnen, dan is deze zo goed als iedere andere. Na de pizza is Annet direct terug gefietst naar de camping en zijn Joep, Colin en ik nog even naar PP’S gegaan. Bij de schiettent met z’n drieën wat ballen uit het rek geschoten. Naar een paar beurten is Joep ook weer richting camping gegaan. Colin en ik hebben nog wat geknald. Ook nog een rondje in de cycloon en uiteindelijk heeft Colin zijn felbegeerde BB-gun bij elkaar geschoten. Hij blij. Terug op de camping snel niets gaan doen. Truste!

JoepSSI

 

 

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.