Auxerre – Hillegon

Hier in Frankrijk is het rond deze tijd dus gewoon bloedverziekend heet… Zevenendertig graden nog even. En het koelt NIET af in de avond. In ieder geval niet de moeite. De arko bracht ook niet veel verlichting, dus het was een zwoele nacht, zeg maar. Nat je bed uit en droog worden onder de douche. Kun je nagaan. Om acht uur bij het ontbijt verschenen en op de binnenplaats ontbeten. Daarna de spullen ingepakt en uitgecheckt. De dame achter de balie wist te melden dat de “patron” al bij de garage bezig was auto’s uit te laten. Dus met de spullen, twee pleintjes verder gelopen waar we inderdaad de baas bezig zagen met het leegwerken van de garage. Wij stonden gisteren als eerste, dus achterin, maar inmiddels was er al ruimte gekomen, zodat ik zo achteruit de garage weer uit kon. Alle spullen weer in de auto geprakt en Annet ging achter het stuur voor de eerste etappe. Na ongeveer twee en een half uur even een tank- en plaspauze gehouden, waarna Joep het stuur over nam voor de tweede etappe. Die stuurde ons tot de E19 snack, Colin’s favoriete snackstop op de terugweg. Na een portie frites ben ik verder gereden. Al vrij snel begon de Tom Tom  een vertraging op de route aan te geven. Die liep vrij snel op tot iets meer dan een uur. Dat kon niet anders als een ongeluk betekenen. De voorgestelde alternatieve route maar genomen. We waren uiteraard ook daar niet de enigen. De alternatieve route bracht ons over de file op de snelweg. Vanaf het viaduct konden we het ongeluk zien. Niet geheel in detail, maar alle rijbanen waren afgesloten. Gezien de korte afstand, hadden we net zo goed in de file kunnen blijven. Dat uur had wel meegevallen denk ik, maar we zaten nu eenmaal op de andere route, en die schoot uiteindelijk ook wel op. Hierdoor deze keer langs de oostkant om Brussel heen en verder schoot het weer op. In Nederland nog een laatste wissel en iets later dan gedacht waren we weer in Hillegom. Daar het Hillegomse deel van de bagage uitgepakt. Het Badhoevse deel nog lekker in de auto laten liggen. Dat gaan we morgen wel wegbrengen. Ook de duiktas weer in de auto gedaan. Die heeft drie weken in Hillegom gelogeerd. Het eten hebben we maar laten komen, want de koelkast zag er uit of hij zo uit de showroom kwam 🙂 Na het eten heb ik wel nog door Colin laten strikken om vier ijsjes te gaan halen bij Pompe. Verder lekker rustig aan doen. Morgen weer in de actie. Maandag al weer aan het werk! Truste…

Auxerre

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.