Topotijdreis

Vanmorgen bijna automatisch naar mijn oude plek gelopen. Gelukkig viel het me op tijd op dat Jos ergens anders zat. Een andere plek is best wel wennen als je al zo lang op ergens zit. Verder was er overigens niets veranderd. Later ontedekt ik een leuke website. De topotijdreis. Een soort google maps, maar dan historisch. Je schuift de kaart naar een locatie en dan schuif je aan de linkerkant een tijdbalk op en neer om te zien hoe dat gebied er in dat jaar uit zag. Even mijn geboorteplek opgezocht de Wilhelminastraat 81 in 1965. Het huis waar we woonden dan, niet het ziekenhuis. In die tijd was mijn huidige huis nog niet eens gebouwd en zag je daar alleen weiland. Grappig. Leuk bladeren door de tijd. Thuis de laatste restjes opgeruimd. Alle tassen zijn nu leeg en opgeborgen. De wasmand is wel weer vol aan het raken, maar daar hebben we ene machine voor. Vanavond weer voor makkelijk gekozen: koken met internet. En dan niet een receptje opzoeken. Shoarma via thuisbezorgd-punt-enel. Ondertussen een paar afleveringen van Dr. Who bekeken en de blauwdruk van de F-16 goed bijgesneden en opgemeten. Daar wil ik nog ene lijst omheen en die aan de muur hangen. Dat moet echt een uniek stukje wand-bedekking zijn. Verder lekker in bed liggen lezen. De Perry Rhodan serie is nog lang niet klaar.

1965Wilhelminastraat81

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.