Pa’s hengel

Colin ging vanmorgen eigenlijk als vanzelf. Kwam zijn bed uit zonder gemor, ging doen wat hij moest doen en was uit zichzelf op tijd klaar om naar school te gaan. Het wordt nog eens wat! Samen met hem op de bus gewacht en toen door naar mams. Haar voet was nog steeds erg dik, maar ze had er minder last van. Na het ontbijt uit nog een berg takken uit de tuin weggewerkt en toen weer even naar huis. Gereedschapskistje leeg gemaakt in andere kistjes en de lege weer gevild met nuttig gereedschap voor Monique. Die had nog steeds geen handig setje bij elkaar, dus dat heb ik nu maar even geregeld. Ook nog een “te laat” verjaardagskaart gehaald en opgestuurd en mijn licht opgestoken bij de brillenwinkel over een gecombineerde lees- beeldschermbril. Heet meteen populair een “office bril”. Bureau naar eens opmeten en kijken of ik in aanmerking kom voor een vergoeding van mijn werkgever. Toen was het weer tijd voor boerderij Meerzicht. Mooi weer, lunchtijd, tja… Thuis verder gegaan met de was en de voorbereidingen voor het eten en het weekeinde. Op advies van Jos een bericht gestuurd aan Tom Temming, hengelbouwer. Hij dacht dat die de hengel van pa wel mooi op zou kunnen knappen en behouden voor de toekomst. Ben benieuwd. Er moet in ieder geval een oog vervangen worden, omdat daarvan alleen de beugeltjes nog op de hengel zitten. Na het eten (aardappelen, snijbonen en Duitse biefstukjes) Colin weer naar Monique gebracht. Ook de gereedschapskist afgegeven. Toen door naar Hillegom. Morgen op open Monumentendag kijken bij de te bouwen woning van Ron en Marga in de oude bollenschuur van bollenkwekerij Veelzorg in Hillegom.

dsc_7256

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.