Kermis

Vanmorgen vroeg wakker. Al voor de wekker die ik vergeten was uit te zetten. Dus maar even gaan liggen lezen. Bij mams ontbeten en toen naar Utrecht gereden. Daar zit Ton Temming, hengelbouwer. Die heeft de hengel van pa eens goed bekeken en met mijn wensen in zijn achterhoofd, een plannetje gemaakt om de hengel aan te pakken. Één oog is gewoon weg. Een ander is geplet. Waarschijnlijk gebeurd tijdens de verhuizing. Verder moeten alle windingen opnieuw gelakt worden. Het topoog en de real-houder moeten schoongemaakt worden om de invloed van het zoute water er af te halen. Hij kon ook het houten handvat en de kurken geep opschuren en schoon maken, maar dat wilde ik niet. Het hoeft geen nieuwe hengel te worden. Behouden zoals hij is en bruikbaar waren mijn wensen. Hij gaat er lekker aan klussen de komende tijd. Hij vond het een fijn projectje om te doen gezien de emotionele waarde die de hengel vertegenwoordigd. Terug in de buurt van Amsterdam afgeslagen naar Meerzicht. Het was wel weer tijd voor een pannenkoek. Na de pannenkoek nog een wandelingetje door het bos en toen toch maar de verplichte boodschappen gedaan.  Weer thuis hing Colin aan de telefoon. Dat de bus gewoon was doorgereden toen ze hun hand op staken. Heb ik hem wel vaker over horen klagen. Geen idee wat de omstandigheden zijn, maar er zal wel een reden voor zijn. Maar de volgende bus kwam en nam ze mee, dus ik hoefde ze niet op te halen. De rest van de middag dus lekker rustig aan kunnen rommelen. De onderhuur andere keer nog een pakje brengen wat bij hem gevraagd het was terwijl ik niet  thuis was. Dat was de Malawi Mzuzu koffie. Ik heb nu weer een klein voorraadje. Beetje zuinig  mee doen, want voorlopig heb ik geen andere leveranciers. Als avondeten een zak soep opgewarmd. Tomatensoep met extra balletjes. Wat later kwam Colin en die had haast om in Hillegom te komen. Hij wist namelijk dat daar kermis was en dat we daar nog wel even naar toe konden gaan. Over motivatie gesproken! Samen in de poliep of hoe dat ding hier heet, geweest. Honderdvijfennegentig punten bij elkaar gebald op een soort bowling baantje. En toen weer terug. Bedtijd!

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.