Android Wallet pilot ABN AMRO

Vanmorgen toen de weker ging had ik het idee dat ik iets fout gedaan had. Ik kon nooit al een nacht geslapen hebben! Niet dat ik slecht geslapen had of wakker gelegen, maar ik had gewoon iet het gevoel dit er een nacht op had zitten. Een extra controle gaf aan dat dat toch echt het geval was. Dus hup, aan de bak! Sinds een paar dagen doe ik mee aan een pilot van ABN AMRO die betalen met je smartphone mogelijk maakt. Dank zij de NFC chip in mijn telefoon kan dat. Grappig dat steeds meer kan met je telefoon. Het is dan ook niet echt een telefoon meer. De oude term “PDA” gaat steeds meer op, terwijl die eigenlijk uitgestorven lijkt te zijn. De eerste betalingen gingen goed. Vanmiddag echter kon ik mijn lunch niet afrekenen. Tot twee keer toe een foutmelding. Toen maar weer op de ouderwetse manier (met pasje) betaald. Er schijnen ook al apps te zijn voor bijvoorbeeld je OV-chip kaart, maar die doet het niet binnen deze “wallet”-app. De eerste resultaten zijn op zich goed. Lekker makkelijk; scheelt weer een pasje (en straks misschien een hele stapel). Aan de andere kant… Als je je telefoon kwijt bent of niet bij je hebt, ben je de Sjaak. Je kunt niet eens bellen om je pasjes te blokkeren. Voorlopig zie ik het als leuke aanvulling, maar nog niet als vervanging. Na het wek nog even langs de reisboekhandel op de Overtoom. Uit twee bijna identieke reisgidsen over Jordanië er één gekozen op advies van iemand uit de winkel. Jordanië van Dominicus was kennelijk toch wat diepgaander qua informatie dan de Insight gids Jordanië. Leesvoer voor de komende vakantie! Na een lekker bakkie soep en knoflook stokbrood even een setje nieuwe OSM kaarten voor op de GPSr downloaden. Bij deze serie zit Jordanië er ook bij :).

abnamrowalletpilot

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.