Crossen

Vanmorgen liggen wachten op een bericht van René over de start tijden van Tom. Tom reed vandaag weer een wedstrijd in de Bonenberg Cup in de buurt van Amersfoort. Bij Motorcrosscircuit van Soest/Leusden/Amersfoort en Zeist. Deze keer zou ik de rest van zijn team ook fotograferen. De vorige keer in Lelystad hadden zijn teamgenoten “geklaagd” dat alleen Tom op de fotos stond. Ja het was zijn oom die foto’s was komen maken van hem. Als ik me toen gerealiseerd had dat de er weinig echt gefotografeerd werd, had ik toen ook wel wat meer plaatjes geschoten, maar dat ging ik vandaag goed maken 🙂 Mijn nieuwe, grotere, snellere sd kaartjes moeten dat aan kunnen. Ook beide accu’s van te voren helemaal vol geladen. Bij de baan Snel René en Tom gevonden en afgewacht tot de start. De Bonenbergjes reden vandaag in hun eigen klasse. Met alleen Bonenbergjes op de baan. Dat was dus makkelijk foto’s maken. Deze baan lag in het bos en was niet zo open en overzichtelijk als Lelystad, maar René wist een goed plekje met veel overzicht. Helaas niet op de springschans, maar die werd toch niet zo spectaculair gebruikt. De baan was lekker droog, dus de zandfonteinen kwamen lekker omhoog achter de achterwielen. De training van Tom had ik gemist. Die was erg goed gegaan en hij had er zin in. Bij de start van de eerste manche kwam hij echter direct achter een groep gestrande crossers terecht en was meteen kansloos. Tot overmaat van ramp werd hij even later nog van zijn motor afgewerkt door een mede rijder die het niet kon hebben dat hij ingehaald werd, in ieder geval volgens Tom. Al met al een niet aal te succesvolle eerste race. De tweede manche ging beter en Tom kon zich langs de onvermijdelijke ophoping in de eerste bocht werken zonder al te veel vertraging. Uiteindelijk werd hij negende in die tweede manche. Ik was inmiddels bijna zeshonderd foto’s verder en was al door de rest van het team gespot als de fotograaf van Tom 🙂 Ook de tweede man van Bonenberg had interesse in de foto’s. Gezegd dat ik ze allemaal naar Tom stuur met het verzoek ze verder in het team te distribueren. Weer in Hillegom even snel door de foto’s heen gebladerd en met name de fontein foto’s zien er spectaculair uit. Verder mijn best gedaan iedereen een aantal keer te fotograferen. Hangend in de bochten, recht op me af komend en met een zandfontein achter zich weer van me wegracend. Ik hoop dat ze er blij mee zijn. Verder niet veel meer doen. Tas een beetje inpakken en nog wat bank hangen. Morgen weer een lekker nieuwe week! Truste!

dsc_7660

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.