Ik was er!

Vannacht een nieuwe versie van de spigot Minecraft server laten genereren. Ik wilde de Pi gaan gebruiken als camera server, maar Colin gaat er met wat klasgenootjes een school projectje op doen. Dan moet er ook maar de laatste versie op draaien. Vanmorgen weer vóór de wekker wakker geworden. Toen die ging, meteen uit bed gesprongen zonder te snoozen. Had echt geen zin meer in te blijven liggen. Met goede zin gestart met de patch procedure… Helaas… De goede zin werd direct de grond in geboord… Geen console… Grrrr… De boel afgeblazen en maar weer in de bak met incidenten gedoken. Wordt vast vervolgd! De rest van de dag wat gestechel over dat console, maar uiteindelijk zonder oplossing. Ik heb er toen maar een korte dag van gemaakt 🙁 De Ocean Warrior lag nog te wachten op een bezoekje 🙂 In de buurt van de NDSM werf waren serieuze werkzaamheden aan de weg. Je kon ook niet zo maar bij het terrein komen. Het moest kunnen want ik zag auto’s, maar ik zag het niet. Ik zag echter wel een plek waar je riant kon parkeren op loopafstand. Dus dat maar gedaan. Aan het einde van de pier lag het schip dan! Best wel een flinke jongen. 54 meter lang. Best wel smal. En hoog boven water! Ze hebben vier zware motoren in de romp weten te prakken. 25.000 Pk per stuk. Door dat prakken zijn er luiken in het dek gemaakt om toegang tot de motoren te kunnen krijgen bij groot onderhoud. De brug is net een video game. Drie grote led schermen en verder een kapiteinsstoel met joysticks. En als Alex achteruit moet manoeuvreren, hoeft hij niet meer over zijn schouder te kijken, maar gaat hij gewoon in de andere stoel zitten met zicht op het achterdek. Hij kan vanuit die zelfde stoel ook de kraan voor de rib en het waterkanon besturen. Het verblijf is minder riant als op de Steve Irwin. Daar is alles wat ruimer opgezet. Dit schip heeft ook slechts zestien bemanningsleden nodig om volledig operationeel te zijn. De rondleiding eindigde weer op het achterdek en we maakten plaats voor de volgende groep. Toen weer snel terug naar mijn auto en naar mams om haar auto van de garage terug te halen. Voor het gemak maar weer eens shoarma gehaald en toen naar huis. Thuis moest ik Colin weer even op-en op de Minecraft server, want iemand had hem de rechten afgenomen. Pfff… Ik heb geen zin om politie agent te gaan spelen. De eerste die kliert, wordt gekickt! Annet kwam ook nog gezellig langs en de avond was weer compleet! Truste!

dsc_7981

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.