F1 dagje

Toen ik de klok zag, bleek de Grand Prix al begonnen te zijn. Dus haasten was niet nodig. Nog even rustig blijven liggen en toen de opname van de GP maar vanaf het begin gaan kijken. Ongeveer drie kwartier achter de live beelden, maar die zie je dan niet. Het voordeel is dat je de saaie rondjes even snel door kunt spoelen. De start was al leuk. In ieder geval ontsprong Max de dans. Sebastian Vettel was in ieder geval vast exit met een afgebroken linker voorwiel. Uiteraard de schuld van Max. Dat hij zich gewoon verremde en daarmee ook nog even de voor hem rijdende Nico Rosberg in de rondte tikte. Dat levert hem uiteindelijk een grid staf van drie posities op voor volgende week in Japan. Verder een leuke race met leuke acties. Max rijd zelfs nog ene hele poos op één. Maar wat pit stops later rijdt Hamilton voorop met Ricciardo er achter en Verstappen op drie. Dat leek de eindstand te worden, tot… Hamilton de boel opblies en met een flinke rookpluim en een hoop vlammen achter zijn auto, uitviel. De eindstand was 1: Daniel Ricciardo, 2: Max Verstappen, 3: Nico Rosberg, die zich goed heeft terug gevochten na om de rondte getikt te zijn. Ricciardo schijnt al weken te roepen de champagne uit zijn schoen te drinken als hij wint. Waarom? Is me een raadsel, maar hij hield woord. Tot “vreugde” van de rest van het podium, trakteerde hij ook nog. Verder weinig gedaan vandaag. Toen Joep weer thuis was, de race nog een keer gekeken en toen was het al weer etenstijd.

shoeymax

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.