Saens Kessers Evenement [SAKE2016]

Bijtijds op pad gegaan naar het Saens Kessers Evenement [SAKE2016]. Annet ging iets later weg om te gaan roeien in Haarlem. Ter plekke werden we al de wijk in gestuurd om te parkeren. Ondanks het vroege tijdstip was ik niet de eerste. Ik had al betaald, dus ik kreeg meteen een groen bandje om mijn pols, een setje batterijen voor de GPSr, een houten event geocoin (de officiële coins waren helaas al uitverkocht) een muntje voor een consumptie en een tegoed bonnetje voor het programmaboekje. Dat muntje heb ik meteen maar omgezet in een bekertje koffie. Al snel brulde het welkom uit de speakers. De programmaboekjes zouden na de inleiding uitgedeeld worden. Dit in verband met de lab caches en instructies die er in stonden. Daar mochten we niet te vroeg mee beginnen natuurlijk. Op het bericht dat rechts achter op het terrein een loods was waar je je gps kon laten laden met alle caches, stroomde alles snel die kant op. Goed geregeld. Een hele berg laptops met kabeltjes en een stuk software dat keek of er een GPSr aan hing, wat het er voor een was en of er voldoende ruimte op was. Vervolgens werden alle SA16 caches er op gezet en kon  je weer loskoppelen. Ondertussen bleken de QRC’s die ik al hier en daar gescand had, inderdaad deel uit te maken van de lab-caches. Die oplossing had ik vast. Andere oplossingen stiekem afgekeken. Een google-translate probleem bleek te groot voor iedereen. Een zinnig zin vijf keer heen en weer door google translate halen met Engles als taal, levert echt volkomen waanzin op. En ga daar maar eens een puzzel mee oplossen. Met vereende krachten kwam er een oplossing, maar die leek uit uit google translate te komen. Uiteindelijk alle lab caches “gelogd” en een mooie banner gekregen. Nog twee keer uit de kleren gegaan om mijn TB tattoo te showen. Net buiten het hek waren constant mensen bezig ergens op de grond. Daar moest dus wel een cache liggen. Op een min of meer rustig momentje de petling gepakt en mijn naam nog ergens in het inmiddels overvolle logboekje kunnen plaatsen. Later uitgevonden dat het om Cromtigers – 40 jaar ging en hem officieel gelogd 🙂 Op het terrein liepen ook nog twee piraten rond. Iemand vroeg heel optimistisch aan ze of ze een lopende cache waren en tot onze niet geringe verbazing was het antwoord bevestigend. Dus toen maar snel onze namen in het logboek van Multi-cache [SAKE2016] Help de kleine piraat (kindermulti) gezet. Halverwege de middag maar weer mijn spullen gepakt en naar Hillegom gegaan. Annet kwam niet veel later terug van roeien. De rest van de dag nagetafeld en de dag van morgen besproken. Morgen vieren Joep en Timo hun verjaardag en zal er nog een en ander gepland en voorbereid moeten worden. Ook is het EarthCache-day, dus daar wil ik er eigenlijk wel eentje van scoren. Die zijn echter wat minder dicht gezaaid als de overige types dus het zal purmerbos of naardermeer moeten worden. We gaan het zien…

sake2016labcaches

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.