Waar is het feestje? Hier is het feestje…

Weer bijtijds op pad gegaan. Vandaag is internationale EarthCacheDay en we moesten een flink eind uit de buurt om nog een niet gelogde earth cache te kunnen doen. De keuze viel op “Grondwater Purmerbos“. Ter plekke snel kunnen doen wat we moesten en weer snel terug. De laatste boodschappen doen voor het verjaardagsfeestje van Joep en Timo vanavond. De rest van de middag de voorbereidingen voor de avond gedaan en gewacht op de eerste visite. Ondertussen gehoord dat Max tweede was geworden op Suzuka en heeft daarvoor Lewis Hamilton achter zich gehouden. Vanaf vijf uur begon de boel vol te stromen hier. Al snel zat het huis vol met familie.Even later werden de pizzas gebracht en kon het feest beginnen. Wat in eertse instantie als veel te veel werd gezien, slonk toch zienderogen. Toen iedereen verzadigd was kwam het toetje. Annet had een soort mango-slagroom spul gemaakt, Timo had een soort tiramisu gemaakt en ik had de ouderwetse, Spaanse Frappelatte gemaakt, recept Coen en Peter. Twee bakken roomijs, melk, suiker en oploskoffie. Het enige echte verschil was het gereedschap. Een echte mixer in plaats van een accu boormachine met een gipsmenger er in. Ach, je kan niet alles hebben. De toetjes vond gretig aftrek en als snel was het op. Iedereen had zo’n beetje alles wel geproefd. Tegen achten hielden de eersten het al een beetje voor gezien en werd het iets rustiger. Dat gaf mij de kans om de vaatwasser vast vol te gooien en aan te zetten. Er bleef nog genoeg over voor een tweede ronde. Ondertussen me even terug getrokken om een nieuwe Minecraft behuizing te laten 3d printen bij de 3d hub van Alain. De vorige had ik helaas gesloopt. Nadat hij een beetje krom getrokken was door warmte had ik hem proberen te perforeren voor extra koeling en met heet water een beetje terug te buigen. Dat werkte echter compleet averechts en in hield een gesmolten klompje groene meuk over. Beetje zonde, dus besloten toch maar een nieuw huisje te laten printen. Deze keer wel van te voren nadenken over koeling. Een heatsink op de Pi zetten en wat meer koelruimte in de behuizing maken. Daarna heb ik me maar weer in de menigte geworpen 🙂 Morgen de BHV herhalingscursus, dus lekker een beetje bijkomen. Deze keer gelukkig weer het onderdeel brand er bij 🙂 Fikkie stoken en weer blussen dus! Hasta mañana!

dsc_8130

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.