Bye bye stand-by

Joep was gisteren blij met zijn duiklogboek en Timo was blij met de bijdrage aan zijn surftas. Verder was het feestje ook zeer geslaagd geweest. Er is een flinke bres geslagen in de voorraad pizzas. De toetjes vielen in goede aarde. Hoewel de frappelatte niet met een accu boormachine en een gipsmenger gemaakt was, had hij toch de gewenste doe het zelf smaak 🙂 Ook de andere toetjes vielen in de smaak en alle toetjes waren al snel schoon op. Van morgen werd ik wakker met het bevrijdende gevoel dat de stand-by er weer op zat. Deze keer ben ik er gelukkig een paar weken vanaf. Ik hoefde me ook niet al te erg te haasten, want ik werd pas tegen negen uur verwacht bij G4S in Zaandam voor de jaarlijkse herhalingscursus BHV. Daar aangekomen bleek dat in het pand van de brandweer te zijn. Daar waar naar zeggen ook de lokale 112 meldkamer zat, dus we konden niet veiliger zitten… Deze training eindelijk weer eens iets met brandbestrijding gedaan. Dat is er door diverse redenen de afgelopen jaren iedere keer bij ingeschoten. En pyromaantjes als we zijn, willen we natuurlijk met vlammen werken. De opleiding was erg afwisselend van opzet. Niet de droge opsomming die het normaal is. Deze keer was het zowaar interessant en voor mijn gevoel nuttiger dan de andere keren. We hadden niet eens door dat de eindtijd eigenlijk al licht overschreden was toen we klaar waren. Normaal gesproken zorgt iedereen dat we ruim voor tijd al klaar zijn, maar deze keer waren we lekker bezig. De porto oefening was erg leerzaam. Twee teams waarvan het ene team door de porto een tekening moest beschrijven die het andere team dan moest reproduceren. Dat was nog verbazingwekkend lastig. Het werd nog veel lastiger toen twee groepen hetzelfde porto kanaal gingen gebruiken. Na een leerzame dag was het weer de file in en naar huis. Nog heel even langs de watermeter gereden om de vergeten vraag alsnog op te zoeken. En toen snel naar mams. Daar even de F1 race van zaterdag op Suzuka bekeken op dubbele snelheid. Was eigenlijk best wel een saaie race geweest. OP de laatste ronde na waarin Max Lewis achter zich wist te houden. Daarna dan echt naar huis. Even een was aangezet en de mail geopend. De 3D hub was klaar met het printen van mijn Minecraft geïnspireerde raspberry pi behuizing. De vorige had ik vakkundig weten te slopen en ik wil het huisje toch wel compleet hebben. Afgesproken dat ik die vanavond nog kwam ophalen. Het weerstation had inmiddels de voorspellingen voor de komende dagen binnen gekregen. Colin hoeft dus nu niet meer aan me te vragen wat het voor weer word, dat kan hij gewoon aflezen. De eerste was naar de droger verhuisd en de tweede was in de machine gedaan. Na het ophalen van de behuizing in Nieuw-Vennep ben ik maar meteen doorgereden naar Hillegom. Daar zag ik dan weer op Facebook dat alle logboek foto’s van het event online stonden. Even de mijne er tussenuit gehaald en opgeslagen om als foto van deze blog te gebruiken. Truste!

gc64z75-sake-2016-triggerfish-logook

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.