Oude papieren

De vakantiestress begint weer aardig op te spelen. Als ik wakker wordt voel ik me echt gespannen. En waarom? Geen idee. Het gevoel het allemaal alleen te moeten doen denk ik. Morgen moet de hele boel ingepakt worden. Voor mezelf en voor Colin. Heb ik alles? vergeet ik niets? Is alles geregeld? Komt er nog discussie over wat wel/niet mee mag/moet/kan? Op mijn werk de restjes afgehandeld. Een kleine aanpassing in een script gemaakt waardoor we als het goed is een stuk minder ernstige fouten krijgen. We krijgen ze nog steeds, maar ze heten nu “waarschuwing”, wat het ook zijn. Na het werk met Annet afgesproken bij de outlet van PME. Even kijken of de huidige aanbieding iets is. Annet was bij Hof van Sloten geweest dus die was in de buurt. Bij Just Brands een broek, hemd en sweater gekocht. Toen naar mams. Daar het raadsel van de pauzerende tv onderzocht. Ook de döner pizza geproefd die best lekker bleek te zijn. Colin kreeg ook opens haast en stond klaar met zijn spullen om naar huis te gaan. Ik zat nog aan de koffie. Hem eerst de iPad nog even naar boven bij Monique laten brengen en toen was ik ook inmiddels wel klaar. Snel naar huis en maar lekker niet veel gaan doen de rest van de avond. Kijken of ik een beetje tot rust kan komen voor morgen. Van mijn moeder nog wat oude papieren meegekregen. Oude diploma’s, een getuigschrift, een sollicitatiebrief en nog meer. Allemaal van mijn vader en mijn moeder. Leuk om te bewaren. Ik ga er zuinig op zijn. Ook de oude bijbel van mijn vader, die hij aan het einde van de tweede wereldoorlog gekregen had van de boer in Groningen waar hij gelogeerd had. Ik kan me herinneren dat we, toen ik nog heel klein was, een keer langs die boerderij gereden zijn. Ik heb alleen geen idee meer waar dat was. Uit de opdracht voor in de bijbel haal ik met een beetje moeite “Oldekerk“. Een beetje snel googelen levert zowaar iets op wat voor het gezin door zo kunnen gaan. De namen Hendrikje Hielema-Boonstra en Piet Hielema uit de opdracht, komen in combinatie voor op een familie pagina :

10 Hendrikje B, G 16 10 1909 Noordhorn,
— H 18-5 1933 Piet Hielema, G 14-6-1911 Peebos, O 31-7-1993,
geëmigreerd naar Canada Ont. begin 50-er jaren
[emigrated to Canada in the early fifties]
kinderen:
1. Jacob Hielema G 12-7-1934 Oldekerk,
2. Feike Hielema G 28-6-1936 Oldekerk,
3. Roelof Hielema G 15-3-1938 Oldekerk,
4. Saakje Hielema G Oldekerk ,
5. Henri Hielema G Oldekerk,
6. Nieske Hielema G 10-10-1942 Oldekerk,
7. Emke Hielema G 16-2-1946 Oldekerk,
8. Pieter Hielema G 27-11-1954 Bradford (Canada)

Daar ga ik nog wel eens een keer verder naar zoeken. Nu verder lekker naar bed. Truste!

Oude papieren van paps en mams

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.