de Dode Zee

Na een echt riante nachtrust van vier uur mochten we alweer opstaan. Douchen en naar het ontbijt. Rond acht uur kregen we de complete vakantiebriefing van Jolinda, de reisbegeleider. Daarna te voet naar het centrum van Madaba. Geld gepind en een mooi mosaic bekeken. De lokale gids sproeide water over de mosaics waardoor de kleuren opeens helemaal helder werden. Daarna met de bus naar Mount Nebo, de berg waar Mozes naar zeggen het beloofde land zag en overleed. De kerk boven was na jaren lange restauratie eindelijk gisteren weer open gegaan. Alleen vandaag toch nog even een dagje dicht voor de openingsceremonie van de bobo’s. Vanaf het uitkijkpunt hadden we zicht op Jericho, Israël en de Dode Zee. Daarna de afdaling naar de Dode Zee. We kwamen van 679 meter hoog en daalden af naar -400. Dat was dus al een behoorlijk afdaling. Bij de Dode Zee, snel omgekleed en een handdoek gescoord en naar het water gegaan. Als je rond je middel in het water staat, ga je al drijven. Vreemd gevoel. Dan leun je achterover en laat je drijven. Alsof je op een luchtbed ligt. Langzaam maar zeker wordt je huid glad en glibberig. Als je op je buik terecht komt heb je ook een uitdaging. Zwemmen lukt niet best. Je krijgt je benen niet onder water.  Het enige dat je kunt doen is weer op je rug draaien en verder ploeteren. Vervolgens in het zwembad weer afspoelen en nog wat spelen. Vervolgens weer in de bus voor de etappe naar Dana. Na een kleine omweg wegens fout rijden on het kamp aangekomen. Onze tenten stonde in een cirkel bij elkaar en waren voorzien van matrassen met beddengoed en schone lakens. Snel de bedden opgemaakt en maar het restaurant gegaan voor het eten. Na het eten nog een spannend verhaal van Annet in de bedoeïenen tent en toen snel zijdeur af.

dsc_8249

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.