Dana

Vannacht best lekker geslapen in de tent. Na het ontbijt weer alle spullen in de bus geladen en nog even een cache achter het kamp (Dana Rumanaof) opgepikt met Ed.  Daarna met de bus een lokale  gids opgehaald. Een vijfenzestig jaar oude berggeit die ons ongeveer twee en een half uur door de bergen heeft geleid. Wat een vreselijk mooie wandeling was dat! Ergens boven op een berg geluncht met op een kampvuur gekookte thee. Tussendoor nog “Dana View” meegepikt. Na de wandeling naar het Shobak kasteel gereden. Daar was niet veel meer van over na wat aardbevingen, maar wel een geheime ontsnappingsgang maar een luik onder aan de berg. Colin had geen puf en ging met de gids gewoon buitenom. Ed hield het ook voor gezien en ik haakte af na een meter of tien. De trap was niet lekker voor mijn knie en ik ben weer terug gegaan en buitenom naar benden gegaan. De reis vervolgde naar klein Petra, een klein voorproefje van groot Petra. Helemaal aan het einde van klein Petra nog een cache “Little Petra by Horse” gevonden. In het luxe hotel onze spullen op de kamers gebracht en snel gedoucht. Daarna samen iets gegeten en aansluitend  aar Petra by night gegaan. De siq is dan helemaal verlicht met kaartjes. De schatkamer aan het einde was het doel. Het hele plein verlicht met kaarsjes en een leuk verhaal met muziek. Daarna de spotlights op de schatkamer en we konden weer terug. Toen snel terug naar de kamer voor een tukkie. Morgen uitslapen, wat de kassa van Petra gaat *pas* om negen uur open en we zitten echt vlak bij de ingang. Truste!

dsc_8408

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.