Petra 

Na het ontbijt met z’n allen naar Petra. De ingang ligt echt aan het einde van de straat. Bij de ingang de verplichte groepsgids opgepikt en nu met zicht door de siq gelopen. Hij was een stuk mooier bij daglicht. Bij de treasury nog een mooi verhaal over dat monument gehoord. De eerste Ottomanen die het vonden dachten dat de er schatten in verstopt zaten en hebben de boel beschoten om de “schatkamer” open te breken. Vandaar de grote hoeveelheid kogelgaten in het geheel. Het einde van de siq is het bekende mooie beeld van de lichte tempel tussen de donkere muren van de siq. Na de treasury verder door de vallei naar de overige uitgehouwen gebouwen. Halverwege een Arabische sjaal gekocht bij een verkoper die erg veel weg had van Jack Sparrow. Ook mijn ogen laten verzorgen met Arabische kohl. Scheen erg goed te zijn voor je ogen. Aan het einde van het dal hebben we gegeten. Daarvandaan via een bergroute dichter langs de koningsgraven en weer achter de tent van Johnny Depp op het oude pad gekomen. Verderop rechtsaf geslagen naar de heilige hoogt van offerande. Zeshonderd treden! En dan niet van die fijne rechte treden, maar van die ellendige rots treden. Een paar keer op het punt gestaan om om te keren, maar ik was aldoor al zo ver… Boven was het uitzicht wel erg mooi, maar hoog. Kon er niet echt van genieten. Wel weer een Cache gevonden daar: “Petra Hoher Opferplatz – High Place“. Terug ging Paula weer op het ezeltje en om en om twee kids ook. Colin beet de spits af met bram. We namen de short-cut dwars door de bergen en we kamen halverwege de weg van de ingang van Petra naar de siq. In de hotelkamer even opgefrist en omgekleed en toen naar de hamam. Eerst een stoombad en daarna gescrubd, gewassen en gemasseerd. Daarna terug naar het hotel om te eten. Door de problemen met de boeking hebben we een deal gekregen voor het eten. Dat was een prima buffet! Morgen weer een dag.

petra-treasury

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.