Ruk

De ketel lijkt echt stuk. De resets helpen ook steeds minder. Dus dat was even een steenkoude kattenwas. Vanmiddag bij mams maar even onder de douche springen. Om negen uur meteen begonnen met bellen naar het onderhoudsnummer wat in de hal van de flat hing. Strike one… Die waren inmiddels van naam veranderd en ook deden ze het VVE onderhoud al een poosje niet meer. De nieuwe beheerder was PIT beheer. Die naam had ik ook wel eens opgevangen. Dus bellen aar PIT. Strike two… Ik ben eigenaar en dat ding hangt in mijn flat, dus PIT beheer komt daar niet aan… Dus maar weer mijn hoop in koude dagen gebeld. Ik wist al dat René niet snel aan het onderdeel kon komen, maar hij ging wel even rondbellen. Wat later belde hij terug dat hij iemand gevonden had die me zou kunnen helpen. Die zou contact met me opnemen voor een afspraak. Dat duurde even en ik werd al nerveus, maar aan het einde van de middag belde Frank. Hij wilde in ieder geval eerst even komen kijken wat er mis was. Snel naar huis gegaan en hem opgewacht. Ik had de kast al leeg gehaald en de kap van de ketel afgehaald. “Zo… Da’s een oudje…”. Maar na wat rommelen en een kneepjes met een tang werkte de ketel weer. Maar hij moet wel een keer een onderhoudsbeurt hebben. Met goed onderhoud kon dit oudje nog veel ouder worden. Meteen maar gevraagd wanneer hij tijd had. Dat overlegd hij even met zijn vader en hoor ik zo snel mogelijk . Toen snel naar mams voor het eten en om Colin op te halen. De lasagne was weer heerlijk ondanks de eerst ingevroren gehakt. Thuis was het huis weer behaaglijk warm. De douche gaf ook weer lekker warm water. Hopen dat dit zo blijft tot de onderhoudsbeurt. Ik vraag sowieso aan René om eens te kijken wat de mogelijkheden voor een nieuwe ketel zijn. Een HR-ketel met een intelligente thermostaat zou een behoorlijke besparing teweeg brengen denk ik. Nu heb ik gewoon een aan-uit systeem en ik kan er niets anders aanknopen. Verder maar lekker op de bank gehangen. Truste.

nefitoke

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.