Minecraft Access Point

Vanmorgen een beetje uitgeslapen. Annet was aan de studie. Ik ben verder gegaan met de Raspberry Pi projectjes. Een backup gemaakt van het weerstation image en me gestort op de Minecraft server die via zijn eigen access point toegankelijk wordt. Met de gevonden instructies was ik al snel een heel eind. Modules hostapd zorgt er voor dat de WiFi adapter in access mode komt te draaien. Daarmee stel je een SSID en WPA key in. Module dnsmasq wilde ik niet gaan gebruikenm omdat ik toch geen verkeer verder richting mijn netwerk wilde hebben, maar dnsmasq zorgt ook voor dhcp funciotnaliteit zodat Minecraft clients wel een ip-nummer krijgen van het access point. Redelijk snel had ik een lopend systeem. Weliswaar eenzijdig, zonder internet verbinding, maar die wilde ik toch al niet hebben. Verbinding maken met WiFi netwerk “MineColin” en de opgegeven key invullen. Even later was ik verbonden met een ip-nummer. So far so good… Minecraft starten en de server opvoeren met zijn lokale ip-nummer… Starten… En… Nada 🙁 De server heeft internet nodig om de gebruikers te authenticeren 🙁 Dus toch de forwarding naar de ethernet poort aangezet en de iptables opgezet om de boel een beetje te kunnen knijpen. Testen kan nog niet, want ik heb geen netwerk kabeltje om de andere kant van de Pi aan te sluiten. Toen naar Lisse om bij Hennie’s rits wat shirts met lange mouwen voor Colin te scoren. Ik had slechts één shirt en dat was al wat gebruikt zeg maar. Twee leuke shirts in de opruiming gevonden en nog een met korting en een  sweater die Colin wel erg leuk vond. Hij kan er weer even tegen met de komst van de winter. Alleen zijn winterjas van vorig jaar moeten we nog ergens vandaan zien te vissen. Gelukkig had oma nog een winterjas liggen waar hij inmiddels ingegroeid is. Hij heft dus in ieder geval geen kou te leiden. Weer terug in Hillegom toch maar eens google geraadpleegd over stand-alone minecraft servers. Het bleek dus simpeler dan simpel. In de properties.server file hoef je alleen “online mode” op “false” te zetten en de server gaat niet authenticeren. Je heb daarmee wel een zogenaamde “cracked” server gecreëerd waar ook gekraakte minecraft programma’s mee kunnen werken. Normaal gesproken heeft de server gewoon internet, dus is het geen probleem. Voor een speciaal geval waarbij we de server ergens mee willen nemen, zet ik de mode dan wel op “false”. Verder werkt het als een zonnetje. Van de week de echte server thuis aanpassen en de pi inzetten voor het volgende projectje. Een webcam server voor bij Only Friends. Daar heb ik echter de camera module voor nodig en die ligt thuis . Misschien kan ik vast een start maken maar al snel heb je daar een camera voor nodig natuurlijk. Na de wraps nog even met Annet naar de verjaardag van Els geweest. Colin ging liever niet mee, maar die had geen bezwaar om achter te blijven. Bijtijds weer naar Hillegom en vroeg naar bed.

minecraftserverasaccesspoint

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.