De Pi-Cam…

Migraine 🙁 Wakker geworden met een flinke portie. Stoer gedoucht en opgestaan, maar niet veel later weer met een paar APC-tjes onder mijn dekbed gekropen. Drie uur in coma gelegen en weer enigszins opgeknapt wakker geworden. Eten ging nog niet meteen, maar langzaam maar zeker knapte ik toch wat op. Annet was in de tussentijd even bij haar moeder langs geweest en zat aan de studie. Ik ben toen kalmpjes aan begonnen aan het volgende Raspberry Pi projectje: de webcam omgeving voor Only Friends. Twee sites gevonden die gebaseerd op motion-eye een webcam server en een webcam streamer bouwen. Dennis had al een webcam systeem op basis van motion-eye, maar dat stortte langzaam in bij meerdere gebruikers. Het idee is nu om een Pi met camera in te zetten om de beelden te maken en te streamen naar een andere Pi, die de beelden alleen hoeft door te geven aan de buitenwereld. De Pi’s zijn bijzondere stukjes techniek, maar ze hebben hun beperkingen. Inmiddels was het al flink richting einde van de middag, dus ben ik begonnen met het maken van de roti. Annet was nog druk aan het leren en die roti lukt mij wel. Na het eten nu wachten op de Formule 1. Kijken wat Max vanaf positie drie kan gaan doen in Mexico.

raspberry-webcamsysteem

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.