Karma

Tja, de race van gisteren. Ik was na het plaatsen van mijn bericht lekker op de bank gaan hangen om naar de race te kijken. De start was al dubieus in de zin van gemaakte overtredingen en uitblijvende straffen. De rest van de race bleef verder weinig spannend. Hier en daar wat dingetjes. De laatste rondes echter zorgeden weer voor spektakel! Om te beginnen verremde Max zich een beetje, ging rechtdoor en hield zijn positie in plaats van die af te staan aan de volgende (Sebastiaan Vettel). Dit kreeg hij overigens door via zijn radio (“Keep your position, we’ll figure it out later”). Vervolgens gin hij Vettel opvangen zodat teamgenoot Ricciardo dichterbij kon komen. Riccirdo zag een gaatje en probeerde in te halen, waarop Vettel al remmend van zijn lijn ging om zijn positie te verdedigen. Iets waar hij zelf al races langs over klaagt richting Max. Beide incidenten kwamen “under investigation, beeing addresses after the race” Anyways… Max kwam als derde over de streep als nel ingehaald door Vettel die een belerend vingertje naar hem schudde vanuit zijn cockpit. Max beantwoorde dat met het Italiaanse gebaar van “wat moet je nou?”, maar werd wel direct gestraft voor zijn actie met vijf seconden op zijn tijd. Dat zorgde er voor dat hij van plek drie naar plek vijf terug viel en Vettel op plek drie kwam. Het gevalletje Vettel bleef echter onbesproken. Die stond even later, toch wel wat triomfantelijk op het podium. Vanmorgen bleek echter dat hij tien seconden tijdstraf heeft gekregen voor zijn actie 🙂 Waar hij races lang over gezeurd heeft, heeft geleid tot een regel die dat zou bestraffen en hij is de eerste die die straf ook krijgt uitgedeeld… Karma’s a bitch! Ricciardo wordt drie, Max wordt vier en Vettel een droevige vijfde plaats. Man wat zal die balen! Colin naar school gebracht. Die zat al te balen dat het zo mistig was, want hij moest vanaf school met de fiets naar het sportveld. De betekenis ontging me een beetje, maar hij had mazzel, in Hoofddorp was de boel redelijk opgeklaard. Door naar de Paalbergweg hobbelde ik wel weer van file naar file. Drukdrukdruk. Een boel mensen gingen waarschijnlijk ook als voorzorg niet met het openbaar vervoer, omdat de NS mensen vanavond “werkoverleg” hebben. Een ander woord voor staken met behoud van salaris. De werkweek was weer begonnen met het eeuwige patchen en updaten. Voorbreidingen treffen voor donderdag. Daarna nog een geestdodend klusje van het controleren van alle controles op alle AIX machines. Gelukkig begaf de tool het op een gegeven moment en kon ik er even mee ophouden. Inmiddels was het ook einde van de dag, dus op naar mams. Colin geprezen met het behaalde cijfer van zijn fictieverslag. Boek uit en een zeven voor het verslag. Als hij niet zijn eigen mening vergeten was te verkondigingen , had hij waarschijnlijk nog hoger gescoord. Al met al een goed begin. Colin toen weer naar Monique gebracht, waar de dan toch de winterjas gevonden hebben. Daar heeft hij er nu dan lekker twee van. Geen overbodige luxe met de aankomende winter. Toen lekker naar huis. Hengel van pa weer opgehangen, het Raspberry Pi weerstation aangezet en lekker opde bank gaan hangen voor de tv. Morgen naar Beek 🙁 Truste!

karma

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.