De Pi-cam begint vorm te krijgen…

Wakker worden, Colin “motiveren”, douchen, gup bij de bus droppen en door naar m’n werk. De laatste fase van het geestdodende controleren gelukkig af kunnen werken en weer op naar mams. Lekker nasi gegeten, Colin ingeladen en naar huis. Wasje draaien, vaatwasser uitgeruimd, begin gemaakt met het Raspberry Pi webcam systeem voor Only Friends. Wasje drogen, nieuw wasje draaien. Colin blijkt inmiddels met zijn klasgenootjes een redelijk grote wereld bij elkaar gebouwd te hebben op de Minecraft server. Ik was heel even in de veronderstelling dat ze uitgespeeld waren en wilde de Pi al in gaan zetten zoor de webcam, maar helaas. Aan de andere kant fijn dat ze er nog zoveel plezier mee beleven. Nu ik die server ook geschikt heb gemaakt om los van een netwerk te gebruiken, kan Colin hem misschien een keer mee naar school nemen als technisch projectje of zo. In ieder geval had ik voor mezelf weer een projectje plat. Nu maar eens kijken of er iets op de televisie komt. Anders duik ik in het volgende deel van Perry Rhodan. Truste!

onlyfriendswebcam

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.