Beddag

Vanmorgen wakker geworden met ( ik durf het bijna niet meer te zeggen ) hoofdpijn. Zodanig dat ik besloten heb, thuis te blijven. Ik weet het: afspraak met de dokter, maar er is al zo vaak en zo verschillend naar die hoofdpijn gekeken… Tegen twaalf uur uit bed gekomen. Enigszins opgeknapt. Lekker broodje in de broodrooster gedaan en KNAL! Aardlek schakelaar er uit. Bij het aandrukken van de kapjes brood, kennelijk kortsluiting veroorzaakt. Eerst de steker van de broodrooster maar uit het stopcontact en de aardlek schakelaar weer terug zetten. Voor alles verder opgestart was, nog de broodrooster getest. Als je er verder geen grappen mee uithaalt, werkt hij prima. Alles in het netwerk weer opgestart en zo nodig herstart om weer alles aan de praat te krijgen… Ongemerkt heb je best veel sooi aan je internet verbinding hangen en DIE moet uiteraard eerst weer werken. Het weerstation was te snel en werkte niet. Na een herstart was het weer oké. De Minecraft server had nergens last van. De SabNZB/Calibre server was ook weer te snel geweest. Die wacht niet op de externe schijven, dus die moest ook even herstart worden. De MotionEye test Raspberry Pi moest ook herstart worden, die was ook afhankelijk van het WiFi signaal. Maar dan kun je eindelijk genieten van je geroosterd brood met kaas. De hoofdpijn was gezakt naar een acceptabel niveau en de vrije tijd benut met het verder uitbouwen van het webcam systeem voor Only Friends. Met een usb webcam en de Pi van het weerstation het beoogde systeem kunnen benaderen. Voor verdere test heb ik een draadloze router nodig. Misschien heeft Dennis die nog ergens. Als het werkt, moeten we zien dat we nog ergens Raspberry Pi3’s met camera’s vandaan kunnen peuteren. Aan het einde van de dag toch nog even mijn kleren aangetrokken en de brievenbus gecontroleerd. Daar lag de op Marktplaats gekochte DVD van “The Martian” op me te wachten 🙂 Vanwege het niet hebben van een DVD speler, moest ik die schijf eerst even rippen en op de NAS zetten, zodat ik hem met de Kodi mediaspeler kan afspelen. Dit is dan ook de hele film en niet de gestripte versie voor in het vliegtuig. Eens zien of ik de verschillen kan ontdekken. En of ik bekende stukken Wadi Rum kan ontdekken. Vroeg naar bed en morgen weer fris op! Truste!

dsc_9383

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.