There never has been, nor ever will be anyone like Ayrton Senna.

Vanmorgen nog even bij de moeder van Annet op visite geweest. Ziggo had daar de televisie aangesloten. Dat kwam neer op het door het huis heen kwakken van een dikke coax kabel. Vooral bij de tuindeur was dat een soort booby-trap. Gelukkig is het weer momenteel niet echt om naar buiten te gaan. Van de week maar even van die plak kabeltgootjes gaan halen om die kabel een beetje veilig weg te werken. Voor je het weet blijf je er in hangen en ga je op je plaat. Terug bij Annet, was het eigenlijk aanrommelen en wachten op de start van de GP. Wat er allemaal ook verder voorgevallen is, de Braziliaanse Grand Prix staat voor mij toch deels in het teken van Ayrton Senna. Bij het zien van de Senna vlaggen gisteren tijdens de kwalificatie, ben ik maar weer eens gaan bladeren in de foto’s, filmpjes en pagina’s die het ongeluk beschrijven. Murray Walker had gelijk: “Seldom in any sport does anyone reach the commending heights that Ayrton Senna did in Formula One. A legend which will grow and grow as coming generations appreciate his achievements. There never has been, nor ever will be anyone like Ayrton Senna. May he rest in peace.”. Toen hij op het podium van Interlagos stond en de sloppenwijken achter het circuit zag liggen, heeft hij zijn Senna foundation opgericht, die tot op de dag van vandaag duizenden kansloze armen uit die zelfde sloppenwijken naar school helpen om een opleiding te kunnen volgen. De race ging van start achter de safety car vanwege de hoeveelheid water die naar beneden kwam. Ofwel: het regende behoorlijk. Na een ronde of vijf ging de boel los. De eerste crash vond al plaats voor de start. En de ene na de andere slipte, gleed, spinde of onderbrak het racen op een of andere manier. Na een flinke crash van Kim, werd de race stil gelegd. Een poosje later werd weer opnieuw gestart, maar een paar ronden later werd er weer een rode vlag gegeven. Deze keer zonder echt directe reden. Alleen het weer zou de reden kunnen zijn. En weer iets later, gingen ze weer van start. Pffff… Uiteindelijk vecht hij zich van een zestiende plaats terug naar de derde plaats!

tamburello-memorial-senna

About Peter Hofman 2229 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.