Bijdrage aan de hengel :)

Op mijn werk lag een leuke bijdrage aan de hengel van die ouwe op me te wachten. Ik had aan Jos gevraagd hoe je een zeehengel op moest tuigen om mee te vissen. Nou, hij had nog wel wat dingen liggen die ik mocht hebben. Een paar dikke dobbers, en haak waar je een haai mee kunt vangen denk ik en een lekkere stevige lijn. De molen waar die opzit wil hij wel terug. dus ik moet op de een of andere manier die lijn gaan overspoelen. Nu nog kiezen wat ik precies ga gebruiken.  Verder bleek de zaterdag klus afgeblazen te zijn, dus ik kan gewoon mijn waakdienst lopen. Die ruil heb ik ook weer ongedaan gemaakt. Verder weinig bijzonders vandaag. Naar mams en met Colin naar huis. Bij René een nieuwe cv-ketel besteld, want deze hangt me mijn keel uit. Stond al weer in storing. Ondanks het onderhoud en de provisorische reparatie. Het nieuwe onderdeel zal ook niet veel uit gaan maken vrees ik. Ik laat het nog wel monteren, want ik heb het eenmaal laten bestellen, maar lang zal ik er geen plezier van hebben. De nieuwe ketel gaat zo snel mogelijk komen. Hij moet waarschijnlijk uit Duitsland komen, waar de VR ketels nog gewoon leverbaar zijn. In Nederland mogen ze niet eens meer geplaatst worden als er een HR ketel kan. Dat kan bij mij dus niet, dus ik moet aan een VR zien te komen. Vaillant schijnt een van de erg weinigen te zijn die ze nog maakt, dus dat zal het worden. Op internet een pagina gevonden die zo’n beetje van de hele Atlantikwall de gps coördinaten heeft. Iedere bunker, iedere geschutstelling, ieder manschappenverblijf, enz. Nu zien dat ik alles kan downloaden en in mijn GPSr kan prakken 🙂 Één-op-één gaat niet lukken, want dat ding heeft een waypoint limiet van 5000 in gpx formaat, dus alles zien te converteren naar ggz. Nee, niet de Geestelijke Gezondheids Zorg 🙂 maar Garmin Zipped Geocaching Data. Alles bij elkaar gaat het om vierentwintigduizend vijfhonderdtweeënnegentig (24.592) objecten !!! En dat alleen om de kust van Noorwegen tot en met Frankrijk te verdedigen… Alleen Nederland zijn ook al drieduizend eenendertig objecten. Genoeg nog te zien dus 🙂 Truste!

dsc_9411

 

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.