Speurtocht

Hoe maf kun je wakker worden. Het eerste waar ik me bewust van was, was het feit dat ik niet in die drijvende schoenendoos zat waar ik vond dat ik in thuis hoorde !?!?!?!?!?!?!?! Tijdens het weghakken van de laag ijs van mijn auto kwam ik wel weer bij mijn positieven. Onderweg naar mijn werk leek de Schiphol tunnel rustig. Tuurlijk! Tot vlak na de laatste afrit. Door de tunnel heen bleek echter dat de sluiproute me deze keer ook niet veel geholpen zou hebben. De problemen waren op de afrit naar de A9. De nieuwe afrit naar de A9. Je hoeft maar even met je ogen te knipperen en ze hebben de boel hier weer omgelegd. De navigatiesystemen zijn blij. Ieder paar dagen verandert er wel iets aan de situatie. Maar goed. Volgende week maandag maar even goed bedenken hoe ik dit kan omzeilen. Als het dan ten minste niet al weer verder verandert is. Vlak voor ik naar huis zou gaan hing Colin aan de telefoon. Boos dat hij van Monique niet verder mocht zoeken aan de speurtocht tot ik bij mijn moeder was. Ondanks dat hij niet meer in sinterklaas gelooft, wilde hij toch wel een cadeautje. Nou dat moest hij dan wel verdienen van de goede sint. Met de speurtocht heb ik de lat deze keer iets hoger gelegd. Het zou iets meer van zijn creativiteit moeten vergen. Alles bij elkaar had ik het niet te moeilijk gemaakt, maar hij moest er toch iets meer bij nadenken. Toen ik dan eindelijk aanwezig was, zat hij nog boven. Bij oma aangekomen ging hij dan verder zoeken. Ik had kennelijk niet goed getekend, want hij had hopies commentaar. Zal de leeftijd wel zijn. Maar het was wel duidelijk dat hij liever geen speurtochten meer wilde ondernemen. Scheelt weer een volgende keer. Het doos in doos in doos verpakken van de goed sint, kon ook op commentaar rekenen, maar dat had ik wel verwacht. Uiteindelijk had hij dan zijn fel begeerde spel in handen. Toen was het leed wel weer geleden. Met Pokemon Moon ging hij weer naar Monique toe. Ik heb nog wat gegeten en ben toen ook naar huis gegaan. De kerstverlichting brandde al vrolijk in de raamkozijnen en de nieuwe cv-ketel had het huis al weer snel op een behaaglijke temperatuur. Die heeft het weekend lekker op “afwezig” gestaan. Alle spullen weer opgeruimd en lekker gaan hangen. Het vullen van het aquarium, dat ik van plan was,komt morgen wel. Truste!

speurtocht20161205

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.