Escape Room XL

Vanmorgen Colin naar de bus gebracht en even doorgereden naar mams om het schoolkratje van Colin langs te brengen. Ik had een team uitje en zou pas in de avond thuis komen maar dan kon Colin ten minste vast aan zijn huiswerk gaan werken. Ik had de tijd dus nog even ene kop koffie gedronken en toen naar Papendorp. Bij die KPN locatie werden we nog net weer even groener gespoten. We moeten meer vanuit de klantbeleving gaan werken in plaats van vanuit de product catalogus. Mooi plan! Het meeste is best logisch, maar in de praktijk moeilijk vast te houden. Als onderdeel van het team werk moesten we een menselijke kluwen ontrafelen. Iedereen kris kras door elkaar een handje geven en dan zonder loslaten weer uit de knoop komen. Dat deden we in recordtijd… Tot we later van de andere drie teams hoorden dat die het ook allemaal in record tijd hadden gedaan… Na de tweede sessie moesten we nog per team de hoogste piramide bouwen van bamboe stokken. Dat wonnen we dan weer wel. Na het opruimen van de bende vertrokken naar de HEG in Zoelen. Daar gingen we in de zelfde team indeling de escape room in. Het verhaal was een oude boerderij waar oorlogsexperimenten hopeloos fout gegaan waren. We mochten ons in lieslaarzen hullen en door deur één gaan. Toen die achter ons in slot viel, ging de tijd lopen. Voor kamer één hadden we vijf minuten. Eerst moet je even ontdekken met welke zieke kronkel de boel is opgezet, maar dan gaat het vervolgens snel. Alle kamers hadden we vrij snel achter ons gelaten. De op één na laatste ruimte was de half ondergelopen kelder. Het bleek handig geweest te zijn om alle gangen eerst te controleren, want in iedere gang vonden we nog een nummer dat we nodig hadden in de laatste kamer. En snel stonden we weer buiten. Ten minste… Snel… Het had zo’n vijfendertig minuten geduurd. Met in de herinnering dat we vooraf gehoord hadden dat je toch al snel drie kwartier binnen zou zijn, leek het ons niet slecht. Toen alle vier de teams binnen waren, kwam de uitslag. De vijfendertig minuten waren genoeg voor een eerste plaats! We mogen als team een keer terug voor de mega uitdaging of zo, als ik het goed begreep. We gaan het zien. Daarna het uitgebreide buffet waarbij je zelf je eigen vlees mocht cremeren. Na een lekker hapje ben ik ben al snel weer richting Badhoevedorp gegaan om Colin op te pikken. Die was bij mijn moeder gebleven vandaag. Thuis snel alles aan de kant en op de bank gaan hangen voor The Hobbit : The Desolation of Smaug. Truste!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.