Verstoppie’s verhuizing

Nou, is het normaal al niet door te komen… Vanmorgen vonden twee vrachtwagens het nodig elkaar in de puin te rijden op de A4, bij afrit Sloten. Dat had tot gevolg dat alle rijbanen dicht gingen en er vanaf Nieuw-Vennep een vertraging van twee uur en twee minuten was. De eerste alternatieve route zat al direct ook dicht. De tweede alternatieve route zag er ook niet veelbelovend uit. De Schiphol variant leek met niet op te schieten, omdat ik dan op de enkele A4-A9 baan uitkom. Gekozen voor de oude dienstweg, omdat die me ook nog voorbij de enkelbaans afrit zou brengen. En jawel, daar waren ze met de weg bezig… Het ritje duurde dus weer ietsje langer dan verwacht. Zal blij zijn als ze dat knooppunt een keer af hebben. Op het werk even kort napraten over de team dag en weer snel aan de patch. Na het werk weer even langs mams en daarna door naar huis. Alle spullen naar boven gesjouwd. Nog steeds geen kerstpakket binnen en begonnen aan de verhuizing van verstoppie. Eerst maar een flinke laag water uit het hoek aquarium weg laten lopen. Daarna de slang op de uitgang van de circulatiepomp van het logeer aquarium gezet en op die manier “oud” water naar het hoek aquarium gepompt. Ondertussen alle keien weggehaald om verstoppie te kunnen vinden en vangen. En ja hoor, mijnheer zag kans om zich tot aan de laatste steen aan het gezicht te onttrekken. Toen alle dekking weg was, dook hij gelukkig in de korte hoek en kon ik hem er zo uitvissen. Snel overgeheveld naar zijn nieuwe verblijf en verder met de afbouw. Al het water weg laten lopen. De pomp en de verwarming er uit gehaald en de verlichting overgeplaatst naar het hoekaquarium. Nu zien dat ik het oude aquarium snel kwijt raak. Zo lekker bank hangen en hopen dat ik goed slaap. Ik neem weer drie dagen stand-by waar i.v.m. de feestdagen periode. De laatste twee weken van het jaar moesten een beetje verdeeld worden. Truste!

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.