Poef…

Vannacht weer lekker in mijn waterbed gelegen. Vanmorgen wel een beetje ontheemd wakker geworden in mijn eentje 🙁 Dat was wel weer even vreemd. Wel lekker vroeg naar mijn werk 🙂 Daar weer vrolijk begonnen aan de voorbereidingen van de volgende patch ronde. We gaan gewoon door waar we geëindigd zijn.Na het werk even snel wat boodschappen doen. Mijn Cola was op. Colin zijn Spa forest fruit was bijna op. Yoghurt gehaald voor Annet die langs zou komen en meer kleine dingetjes. Thuis gekeken of ik een blauwe draad uit de meterkast naar de wandschakelaars kon trekken. Bij die actie zag ik kans de testknop van de aardlekschakelaar in te drukken… Poef… Hele huis stroomloos… Dus na vastgesteld te hebben dat ik niet zo maar even een draadje bijstak, kon ik alle elektronica weer opstarten, aanzetten en activeren… Het meeste start wel vanzelf weer op, maar een aantal dingen moeten in een bepaalde volgorde. De Raspberry Pi met het weerstation er op, werkt bijvoorbeeld pas als er een internet verbinding is. Tot die tijd komt hij gewoon met een login prompt. De Raspberry Pi met de e-books werkt pas goed als de NAS in de lucht is, want daar staan de eigenlijke e-books op. Dus nadat alles wel opgestart leek te zijn, een aantal dingen even herstart waarna alles weer functioneerde. Toen nog maar even de lamparmaturen van het plafond losgehaald om te kijken of daar soms genoeg draad achter zat en zowaar… Blauw, zwart en bruin… Ik ga de schakelaars dus maar gewoon in de lampen zelf bouwen. Het bleek overigens toch niet achter de schakelaars te kunnen, want twee ontvangers moeten minimaal vijftig centimeter uit elkaar, dus de twee die ik op elkaar wilde stapelen zouden sowieso problemen kunnen gaan geven. Toen het eten maar gemaakt. Aardappelen, snijboontjes (uit blik) en een Duits biefstukje. Kan weinig mee fout gaan… Ondertussen ook nog even een wasje aangezet en toen op de bank geploft met “Dakar” op de buis. Daarna nog “even” geprobeerd het verwerken van de GeoCaching pocket queries. Dat moet nu anders, omdat het aloude pqdl programma niet meer werkt 🙁 Alles bij elkaar een druk avondje.

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.