Dagje Apeldoorn

Vanmorgen meteen doorgereden naar onze locatie in Apeldoorn. Het is weer de dag van het werkoverleg. Het verkeer viel mee en zonder al te veel vertraging kon ik doortuffen. Ik was lekker bijtijds, want de overige Amsterdammers waren er nog niet. Meestal ben ik de hekkensluiter, omdat ik vaak nog langs de Paalbergweg ga. Vandaag gewoon meteen doorgereden. De dag was gehakt in gewoon werk, gezamenlijk teamoverleg en Unix technisch overleg. Na het werkgedeelte van het dagje Apeldoorn nog even een korte wandeling richting cache “TB Hotel – Zwijntje“. Daar ook meteen de “Hotshot traveller” TB achter gelaten. Ik had geen antwoord gekregen van geocachende padvinders, dus hij gaat maar gewoon op weg. Terug bij KPN, in mijn auto gestapt en op weg naar huis. De gebruikelijke randdebielen waren ook op de weg. Deze keer opvallend veel Duitsers. Over het algemeen heb ik die hoog zitten, maar dit waren dan ook geen oorspronkelijke Duitsers. Maar goed, zonder ongelukken bij mijn broodje döner aangekomen. Dat was ook al weer een poosje terug. Vakanties, werk, andere hindernissen hebben dat al een paar keer voorkomen. Thuis nog even met mams gebeld om af te stemmen hoe het stond met haar wandlampje. Wat we zoeken hebben ze dus kennelijk niet bij de Praxis en de Gamma… Google vindt ze wel bij “de lichtboog”, “het lampenhuis” en meer van dat soort zaken. Misschien zoek ik gewoon op de verkeerde plek. Morgen verder zoeken. Dennis van Only Friends ( de duik-Dennis, niet DÈ Dennis) kwam ook nog langs om de Raspberry Pi‘s voor de webcam’s te bekijken. Dat wilde we eerst in het zwembad doen, maar achteraf leek dat makkelijker om gewoon ergens thuis te doen. Het gaat nu om de functionaliteit. De waterdichtheid moeten we nog aanpakken. Dat wordt een geheel andere uitdaging. Ook wilde hij even kijken wat ik nu precies met mijn Minecraft server deed. Dat hield hem toch bezig. Even later kwamen Colin en Monique en Annet binnenvallen. Colin is de rest van de week weer bij mij en Annet kwam gezellig langs en omdat ze toch morgen naar Amsterdam moet combineert dat het nuttige met het aangename. Verder nog gedoken in mijn mogelijke nieuwe Raspberry project… Het aansturen van de Klik-Aan Klik-Uit dingen door Pi 🙂 Het eerste potentiële systeem heb ik al gevonden: “PiMatic“. Bestuurt in ieder geval de KAKU en even snel te zien ook mijn Marantz 🙂 Dat is al een begin.

 

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.