heel de club…

Is weer bijeen. Allemaal gekken, allemaal gekken 🙂 Gisterenavond naar bed gegaan en daar een klein ingepakt doosje gevonden tussen de kussens. De vriendschapsringen waren eindelijk geleverd en Annet had ze meegenomen. Mat Titanium. Superlicht, supersterk en al heel snel voelt hij alsof hij deel van je vinger is. Vanmorgen, na alle opstart rituelen,  Colin naar de bushalte gebracht en door naar mijn werk. Wederom weinig spectaculairs. Tot we de camera van Jos gingen uittesten hoe die het met de zelfontspanner deed. Het resultaat laat zich raden 🙂 En toen kwam een telefoontje van onze BHV regisseur. Die was zelf niet aanwezig, maar was door de beveiliging gebeld dat er iemand in de lift opgesloten zat. Op de vijfde gingen de liftdeuren inderdaad niet open, ondanks dat de lift daar leek te staan en de lampjes ook brandden. Met de sleutel de liftdeur open proberen te maken, maar zolang die “actief” denkt te zijn, lukt dat niet. De liftmonteur was inmiddels wel onderweg. Met hem naar de machinekamer van de lift gegaan en de boel stroomloos gemaakt. Toen wilde de deur wel open en kon de ingeslotene uit de lift. Toen met de monteur verder gaan zoeken naar de oorzaak. Ik ben met hem op de kooi gegaan in de liftschacht. Dat mocht officieel wel niet, maar we moesten toch weten wat er aan de hand was 🙂 Een ontbreken rubber stootdopje en een wat ruim afgesteld heveltje, maakten dat het voor kon komen dat de detectie van de gesloten deur dacht dat hij open was en als reactie de lift stil legde. De monteur heeft de hevel bijgesteld en een provisorisch stootdopje gemaakt van een tie-wrap en een stukje mantel van een elektriciteitskabel. Blij was hij er niet mee, maar meer kon hij even niet doen. Na deze McGyver actie zou de lift het wel weer een poos blijven doen. Hij ging het wel melden bij het onderhoudsteam, dus er zal nog wel een actie uit volgen. Toen maar snel naar mams. Het was inmiddels wel redelijk laat geworden. Er stond ten minste al een fijne file, die ik gelukkig niet helemaal af hoefde. Via de afslag Aalsmeer kon ik een stuk afsnijden. Bij mams gegeten, Colin meegenomen en naar huis gegaan. De meetse klusjes voor de week zijn wel gedaan, dus ik kon lekker rustig aan doen. De notulen van de VVE vergadering bekijken bijvoorbeeld. Grappig… Ik ben niet de enige die last heeft van vliegen… Nummer 220 blijkt ook veel last te hebben. Klinkt vlak bij, maar het is een etage hoger aan de andere kant van de galerij… Maar goed, toch maar gemeld. Ook werd er een verbod gemeld op motor afzuig installaties, omdat die stankoverlast veroorzaakten bij andere flatbewoners. Op het centrale afzuigsysteem mogen alleen mechanische afzuigers geplaatst worden. Het schijnt dus anders gedaan te worden. Ook maar gemeld dat ik ook wel vaak etensluchtjes vanuit de kanalen ruik, dus dat het kanaal waar ik op zit waarschijnlijk ook ergens een motor systeem heeft zitten. En dan het laatste opvallende dat ergens in de flat een appartement voor prostitutie gebruikt schijnt te worden. De eigenaar woont elders en is ook op geen enkele manier te bereiken. De VVE gaat aangifte doen bij de politie. Die vergaderingen zijn toch wel spannender dan gedacht. Verder lekker rustig aan doen vanavond. Truste vast!

 

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.