V1 lanceer installatie

Opgestaan, Colin naar de bus gebracht, bij mams ontbeten en wat klusjes gedaan. toen wat boodschappen gedaan en nar Meerzicht voor een vroege lunch. Voor ik Colin op ging halen wilde ik nog even langs de bibliotheek in Hillegom om zijn boek terug te brengen. Onderweg bleek die echter pas om half twee open te gaan dus kon ik nog even sight-seeën. Toen Colin uit school kwam, de bibliotheek excursie samen gedaan. Toen snel naar huis, via de oude chocoladeapotheek. Die hadden alle kerst chocolade in de aanbieding en Colin wilde nog een zakje kopen. Onderweg kreeg ik hints dat ze de boomstammetjes weer hadden. In de winkel bleek dat het de bedoeling was dat ik die kocht 🙂 Weer thuis wilde ik de Klik-Aan-Klik-Uit schakelaars in gaan bouwen, maar ik had een controleprogramma gestart op de NAS, waardoor ik die niet uit kon zetten en dus ook de stoom niet van de woning af kon halen. Beetje verkeerd bedacht 🙁 Dan maar een andere keer. Misschien zondag overdag als Annet de hort op is. Dan maar ene begin gemaakt met het in elkaar zetten van het bouwpakket van de V1 lanceer schans. Dat was een door laser uit MDF uitgesneden bouwpakketje. Het heel uit elkaar halen was al een uitdaging op zich. Het in elkaar passen ging eenvoudiger. Alleen even houtlijm kopen om het vast in elkaar te lijmen. Toen ik het tweede stuk in elkaar wilde zetten, (b)leken de zijkanten van de schans twee millimeter te lang te zijn. Misschien had ik ergens anders iets fout in elkaar gepast, maar na het proberen van alle mogelijkheden, moest ik toch concluderen dat er twee te lang waren. Dus maar even een mailtje naar de maker van het setje… “And Now We Wait”… Alles netjes in een doosje opgeruimd en aan het volgende klusje begonnen… Het eten maken… Dat ging deze keer niet echt soepeltjes. Niets bijzonders, maar de keuken leek wel een slagveld. Gelukkig was het wel lekker en dat slagveld was later wel weer snel opgeruimd. Toen nog een berichtje van de verkoper van de V1 schans. Ze snappen het niet, maar in plaats van uitzoeken wat mijn probleem is, sturen ze een nieuw setje, dan heb ik in ieder geval genoeg goede onderdelen. Ze zoeken verder zelf nog wel uit wat het probleem precies is. Van de overgebleven onderdelen adviseerden ze om een schans in opbouw of een vernielde schans te maken 🙂 Met andere woorden: veel plezier met het tweede setje. Toen kwam eindelijk het verzoek van Colin om de Minecraft server te resetten. De oude wereld even veilig gesteld en een nieuwe laten genereren door de server. Deze keer geen platte wereld. Ze kunnen zich weer uitleven! Sem en Colin gingen meteen aan het werk. EN ik kreeg meteen commentaar op mijn skin. Ik heb een Lara Croft pakje aan in de Minecraft wereld 🙂 🙂 🙂 Vervolgens Colin losgeweekt en naar Monique gebracht. Daar kan hij weer verder bouwen met Sem. Ik ben doorgereden naar Hillegom voor het weekend. Hopen dat het morgen een beetje mooi weer is, want we willen weer een stukje kustpad wandelen. En Jara, de hond van Frank en Inge mocht mee 🙂

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.