Duinkaart inlopen

Vandaag ging Annet met nog meer dames, een trouwjurk voor Danique uitzoeken. Aansluitend had ze de nieuwjaarsborrel van de roeivereniging. Dat gaf mij mooi de tijd om het daglicht klusje uit te gaan voeren. Ik moest nog steeds de KlikAanKlikUit schakelaars inbouwen. Daarvoor moest deze keer echt de stroom er af, dus dat moest bij daglicht gebeuren. Gelukkig hebben de twee helften van mijn flat ieder een eigen groep, dus ik was niet geheel stroomloos. Maar internet lag er wel uit, dus alle diensten dia via die weg gaan, lagen er uit. Uit voorzorg vooraf maar de NAS, de Minecraft server en de Calibre server netjes down gebracht en toen de groep uitgeschakeld. De oude lasdoppen maar helemaal weggehaald en vervangen door moderne lasklemmen. Gelukkig was er voldoende draad in de dozen aanwezig om het allemaal een beetje aan te kunnen sluiten. De eerste doos gaat natuurlijk altijd het lastigste, want dan moet je even doorkrijgen hoe je het het beste aan kunt pakken, maar na een half uurtje een goed gesprek gehad te hebben, was die eerste in orde. De tweede ging makkelijker. Ten eerste wist ik nu waar ik op moest letten en ten tweede was dit een eind-doos, dus er liepen niet zo vreselijk veel draden doorheen. Toen alles zat, de groep weer ingeschakeld en tot mijn vreugde gingen de rode ledjes op de schakelaars aan. Toen nog even met een paperclip de programmeer knopjes ingedruk en de schakelaars ingeleerd op de afstandsbediening en toen was het inderdaad klik-aan en klik-uit. Op het gehoord in ieder geval, want de lampen hingen er nog niet aan. Niet alles tegelijk. Dat werd nog even spannend, want de oude schakelaars konden iet overweg met de LED verlichting, maar gelukkig deze wel. De schakelaar aan de muur is nu een dummy geworden. Nu nog ene oplossing voor de thermostaat vinden en dan is de weg open voor de mooie boekenkast die ik op het oog heb. Ik kan de draad gewoon verlengen en de thermostaat aan de zijkant van de boekenkast hangen, of de thermostaat vervangen door de vSmart, dan heb ik meteen een “slimme” thermostaat. Na het klussen naar de AWD. Het was weer tijd voor een nieuwe duinkaart en het was goed weer om die meteen maar even “in te lopen”. Met behulp van de Atlantikwall poi’s in de GPSr, had ik al snel een paar “widerstand nesten” gevonden. Als je eenmaal weet waar je op moet letten is het ook niet moeilijk meer. En toen waren de batterijen leeg en de reserve lagen thuis. Dan maar verder op de gok. Na anderhalf uur weer bij de Oranjekom aangekomen en gezien dat er nieuwe stickers van het kustpad aangebracht waren. Toen wij hier liepen klopte er niets van, maar nu zitten er blinkend nieuwe schildjes die de goede kant op wijzen. Thuis lekker een pan uiensoep en een knoflook stokbroodje opgewarmd.

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.